11. PUT “CVJETNOM STAZOM”

11. PUT “CVJETNOM STAZOM”


Petak, 3 Maja, 2019

Planinarsko ekološko društvo „Kanjon“ iz Sanskog Mosta, sutra će biti domaćin jedanaestoj po redu planinarskoj šetnji „Cvjetnom stazom“. Ciljevi planinarskih šetnji i pohoda koje organizira PED “Kanjon” jeste promocija prirodnih ljepota Sanskog Mosta i doprinos razvoju turizma na području naše općine. Rekreativni boravak i netaknuta ljepota krajolika osvajaju posjetioce prirodnom raznolikošću, a Cvjetna staza svakako ima za cilj promovirati ovakve sadržaje.

Ovaj sportsko-rekreativni i zabavni događaj iz godine u godinu ima sve veći broj učesnika, te ne sumnjamo da će članovi planiraskog društva sutra još jednom pokazati da su izvrsni organizatori planinarskih druženja.  Staze koje koriste članovi planinarskog društva dostupne su svima koji vole prirodu, koji žele da šetaju, da se rekreiraju i da potpuno ovim hobijem preporode život. Članovi ovog društva aktivni su tokom cijele godine, a svake nedjelje druže se i rado prihvataju nove goste.

Ljudi mogu imati različite motive za planinarenje. Neki od njih su  druženje, zdrav način života, poboljšanje kondicije, izazov, istraživanje, fotografija, ali je svima zajednička ljubav prema prirodi. Šetnja, druženje boravak u prirodi i bjeg od stresne svakodnevice bili su neki od motiva za ulazak u priču zvanu planinarenje. U okviru ovogodišnje planinarske šetnje, prema riječima predsjednice planinarskog društva, Amire Šabić, bez obzira na vremenske prilike, očekuje se učešće planinarskih društava iz susjedne Hrvatske kao i Bosne i Hercegovine, u nadi da će svojim prisustvom uveličati  11. planinarsku šetnju “Cvjetnom stazom”, domaćini ih toplo pozdravljaju planinarskim pozdravom vedro!

11. PUT “CVJETNOM STAZOM”

Sanski Most |