ODRŽANA KOMEMORATIVNA SJEDNICA U POVODU PRERANE SMRTI DR. NEDIMA JAKUPOVIĆA

ODRŽANA KOMEMORATIVNA SJEDNICA U POVODU PRERANE SMRTI DR. NEDIMA JAKUPOVIĆA


Srijeda, 8 Septembra, 2021

U prostoru gradskog kina jučer je održana komemorativna sjednica u povodu prerane smrti dr. Nedima Jakupovića, liječnika, specijaliste dijagnostičke radiologije – načelnika radiološke službe u Općoj bolnici u Sanskom Mostu. Od dr. Jakupovića oprostili su se članovi porodice, radne kolege, prijatelji i poznanici.

Rođen je u Sanskom Mostu 24.06.1972. godine, osnovnu i srednju školu završio je u rodnom gradu, u jedno drugo vrijeme, kada se bezbrižno raslo i odrastalo na obalama modrozelene Sane. Agresija na BiH i rat, presudno su uticali na živote mnogih od nas, pa tako i na životnu sudbinu dr. Nedima. Za svoj životni poziv odabrao je medicinu, a medicinski Fakultet pohađao je i završio  na Eberhard-Karls Univerzitetu u Tibingenu u Njemačkoj 2002. godine. I to svjedoči o njegovoj veličini, jer studirati i završiti fakultet u stranoj zemlji i na stranom jeziku, ogroman je uspjeh. Specijalistički ispit položio je 2010.godine i potom nastavio raditi u Općoj bolnici Sanski Most na poslovima i radnim zadacima ljekar specijalista dijagnostičke radiologije – načelnik radiološke službe.U periodu od 2011. do 2013.godine,bio je vršilac dužnosti direktora Opće bolnice u Sanskom Mostu. Nije neskromno reći kako je predstavljao jedan od stubova zdravstvenog sistema na našim prostorima.

Osim ljekarskog poziva, obnašao je i funkciju općinskog vijećnika u Općinskom vijeću Sanski Most kao član SDA i to dva puna mandata i treći koji je prekinut njegovim odlaskom na bolji svijet. Činjenica da su ga građani birali kao vijećnika tri mandata i da je dobijao njihovo povjerenje, govori o tome koliko je bio omiljen u narodu i kao liječnik i kao političar u gradu na 9 rijeka. Iza dr. Jakupovića ostala je supruga Azra, sin Tarik, kćerka Safija, majka Semira, kojima izražavamo duboke izraze saučešća.  Doktor Nedim bio je čovjek iz naroda, jednostavan, pristupačan i skroman. Biranim riječima od njega oprostiće se jedan od njegovih najbližih prijatelja iz djetinjstva i kroz život, Samir Šadić:

Odlazak jednog takvog vrsnog stručnjaka, kakav je bio dr. Nedim Jakupović, biće posebno teško nadoknaditi u njegovoj struci, medicini, kojoj je žrtvovao i dao najplodnije godine života

Prerani odlazak čovjeka u životnim godinama kada je mogao najviše doprinijeti sredini i društvu u kojem je živio, gubitak je za svaki grad. Tako je i prerana smrt dr. Nedima Jakupovića, ogroman gubitak za Sanski Most.

Dženaza namaz dr. Nedimu Jakupoviću klanjana je danas poslije ikindije namaza ispred Hamzibegove džamije u Sanskom Mostu, a ukop je obavljen na gradskom mezarju Greda.

ODRŽANA KOMEMORATIVNA SJEDNICA U POVODU PRERANE SMRTI DR. NEDIMA JAKUPOVIĆA

Sanski Most |