NOVA PRIZNANJA ZA KK „HURIJE“

U organizaciji Karate saveza USK sinoć je u sali Muzeja AVNOJ-a u Bihaću održana manifestacija „Izbor najupješnijeg karatiste USK za 2017. godinu.Ovaj izbor se organizovao prvi put a kako je rečeno na svečanosti dodjele nagrada,  karatisti  iz Unsko sanskog kantona su i u protekloj godini ostvarili vrhunske rezultate i to ne samo na domaćim zvaničnim takmičenjima i turnirima,  nego i na međunarodnoj sceni i zaslužuju da se nagrade za ostvarene uspjehe.

Titulu najboljeg ponio je  Aldin Mahmutović, član karate kluba „Bihać“, koji je osvojio prvo mjesto na Svjetskom kupu održanom prošle godine u Umagu . Na ovoj svečanosti brojna priznanja su dobili i članovi „Karate kluba Hurije iz Sanskog Mosta. Diplome u kategioriji perspektivni karatista su dobili : Faris Begovic, Emir Durut, Elmedin Kočan, Muhamed Žeric, Ammar Begović, Merjem Softić i Ena Fatimic. Specijalne nagrade za odlične rezultate u 2017 godini su dobile Sarah Tetarić i Lejla Demirović.

Plaketu za izuzeta doprinos u karate sportu i aktivno djelovanje od preko 40 godina dobio je trener Kemal Hodžić.  On se karateom bavi 45 godina,a trenerskim radom 21 godinu.Najbolji rezultati su:18 prvaka države,7 balkanskih medalja, prva.mjesta na Svjetskom i na evropskom kupu.

U 2017.godini najbolji rezultati su:5.mjesto svjetski kup i 2.mjesto državno prvenstvo. Njegovi puleni su u prošloj godini osvojili čak 175 medalja, od čega 38 zlatnih,67 srebrenih i 70 bronzanih. Pod Hodžićevom trenerskom palicom klub je dao 5.reprezentativaca BiH. Treba naglasiti da uspjesi KK „Hurije“ nedolaze slučajno, jer klub ima izuzetno dobru generaciju mladih karate talenata. S toga se nadamo da će na grudima „sanskih hurija“ i ubuduće sjajiti medalje i da će oni i dalje svjetlati obraz Sanskog Mosta, ali i države Bosne i Hercegovine. S toga, uz čestitke na do sada ostavrenim velikim rezultatima ovim mladim sportistima i njhovim trenerima se ujedno i zahavljujemo na svemu onome što uradili za svoj grad i želimo im još više sreće i uspjeha u narednim takmičenjima . Sretno SANSKE HURIJE.

NOVA PRIZNANJA ZA KK „HURIJE“

| Vijesti |