AKCIJA DARIVANJA KRVI UZ DAN NEZAVISNOSTI BiH

Crveni križ Sanski Most, u saradnji sa Trećom policijskom upravom, realizovao je danas još jednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi, koja se tradicionalno organizuje u sklopu obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti BiH.

U sklopu obilježavanja ovog značajnog datuma, pripadnici Treće policijske uprave Sanski Most u saradnji sa sanskim Crvenim križom, organizovali su tradicionalnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja je realizirana u prostorijama Opće bolnice. U današnjoj akciji su učestvovali pripadnici policijskih stanica iz Sanskog Mosta i Ključa, kao i jedan broj građana koji se redovno odaziva na ovakve humanitarne akcije, a ovom prilikom sakupljeno je oko dvadesetak doza najdragocijenije tečnosti, čime su zadovoljene trenutne potrebe ove zdravstvene ustanove.

Kako nas je upoznao Mehmed Halkić, komandir Policijske stanice Sanski Most, policijski službenici tradicionalno godišnje sprovode tri akcije darivanja krvi, a preostale dvije će biti organizirane u povodu obilježavanja Dana policije i Dana državnosti BiH. Hamza Alagić, sekretar sanskog Crvenog križa, zahvalio je pripadnicima policije na redovnom odzivu na akcije darivanja krvi, koje se organizuju nekoliko puta u toku godine, naglasivši kako između ove dvije institucije postoji odlična saradnja.

Policajci su na ovaj način, kao i bezbroj puta do sada pokazali svoju humanost, i spremnost da pomognu u situacijama kada se za tim ukaže potreba. Bitno je napomenuti da se veliki broj policajaca uvijek odaziva na sve redovne akcije dobrovoljnog darivanja krvi, a iz Crvenog križa pozivaju i druge humaniste, ali i građane koji do sada nisu darovali krv, da se uključe u naredne akcije koje će ova humanitarna organizacija organizirati prema godišnjem Planu rada, te i na ovakav način pomognu u spašavanju tuđih života.

 

AKCIJA DARIVANJA KRVI UZ DAN NEZAVISNOSTI BiH

| Vijesti |