Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi


Srijeda, 17 Maja, 2017

U povodu obilježavanja “Nedjelje/Tjedna Crvenog križa” organizacija Crvenog križa sanske općine u suradnji sa Službom za transfuziologiju JZU OB Sanski Most, organizirala je redovnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Crveni križ Sanski Most je organizirao redovnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi u toku ove kalendarske godine, a u povodu povodu obilježavanja “Nedjelje/Tjedna Crvenog križa”. Krv koja je obezbjeđena na ovaj način biće pohranjena u Općoj bolnici, obzirom da je potreba za dragocjenom tečnošću koja život znači konstantno izražena.

Prema riječima Mensura Seferovića, predsjednika sekcije dobrovoljnih darivatelja krvi Crvenog križa Sanski Most akcije koje sprovodi ova organizacija imaju veliki značaj  jer razvijaju osjećaje solidarnosti i humanosti u društvenoj zajednici. Do kraja ove godine Crveni križ namjerava provesti ukupno sedam ili osam redovnih akcija darivanja krvi, a raduje što je sve više mladih koji se odlučuju na ovaj humani čin. Prikupljanje krvi zasniva se na načelima dobrovoljnosti, anonimnosti, solidarnosti i besplatnosti. Krv mogu dati zdrave osobe od 18 do 65 godina starosti.

Muškarci mogu dati krv svaka tri mjeseca, a žene svaka četiri mjeseca.  O dobrovoljnom davalaštvu treba govoriti često, a ne samo kada se dešavaju nestašice zaliha krvi ili kada se obilježavaju dani dobrovoljnog davalaštva. Darivanje krvi je jedan od najhumanijih gestova koje čovjek može načiniti.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Sanski Most |