AKTUELNI RADOVI NA PUTNOJ INFRASTRUKTURI

Trenutno se na području općine Sanski Most realizuje više značajnih projekata na rekonstrukciji i proširenju putne infrastrukture. To se prvenstveno odnosi na asfaltiranje saobraćajnice koja prolazi Bulevarom 7. korpusa gdje su radovi u završnoj fazi, a danas su započeli i pripremni radovi na asfaltiranju mreže saobraćajnica u Omladinskom naselju.

Radnici firme Divel trenutno na širem lokalitetu Omladinskog naselja sa građevinskim mašinama obavljaju radove na uređenju i pripremi terena, dok se u narednim danima mogu očekivati i intezivnije aktivnosti na realizaciji započetih radova.

Radi se o veoma važnom infrastrukturnom projektu koji ima za cilj stvoriti što bolje uslove za život građana u ovom gradskom naselju, a planiranim radovima biće obuhvaćene sve dotrajale saobraćajnice, koje će biti presvučene novim slojem asfalta, dok će u pojedinim dijelovima gdje do sada saobraćanice nisu bile asfaltirane, biti položen novi asfalt.

Ukupno je planirano asfaltiranje 1200 metara saobraćajnica, uključujući ulicu iza zgrade „Lovca“, zatim saobraćajnice koja prolazi iza zgrade gradskog kina, te preostale putne dionice koje se nalaze u blizini zgrade „Šumarije“, te objekta za praktičnu nastavu Mješovite srednje škole.

Ukupna vrijednost radova iznosiće 120. 000 KM. Ovaj projekat se finansira sredstvima iz FERP programa kojeg provodi Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a nedavno je potpisan ugovor o početku njegove realizacije. Istovremeno, danas je počelo postavljanje i prvog sloja asfalta u sklopu rekonstrukcije saobraćajnice koja prolazi Bulevarom 7. korpusa.

Podsjećamo, ovaj projekt implementira Direkcija za ceste Unsko-sanskog kantona, ukupna vrijednost investicije iznosi 450. 000 konvertibilnih maraka, a radovi su podijeljeni u dvije faze. Prva faza, koja je u toku, predviđa sanaciju postojeće ceste u dužini od 600 metara od kružnog toka kod Pobriježja, uključujući izgradnju trotoara i sistema za odvodnju oborinskih voda.

U drugoj fazi predviđen je nastavak započetih radova na pomenutoj dionici sve do raskrsnice koja vodi prema Trgovačkom centru „Bingo“, gdje će umjesto postojeće raskrsnice biti izgrađen kružni tok. Pored asfaltiranja, na pomenuitoj dionici predviđeno je i postavljanje nove LED rasvjete, a općina je za te svrhe izdvojila dodatna sredstva u iznosu od 20. 000 konvertibilnih maraka.

AKTUELNI RADOVI NA PUTNOJ INFRASTRUKTURI

| Vijesti |