AMAR CERIĆ NADA BH NOGOMETA

AMAR CERIĆ NADA BH NOGOMETA


Četvrtak, 6 Septembra, 2018

Na nedavno održanim „Igrama prijateljstva“ u Rijeci nogometna selekcija USK osvojila je odlično drugo mjesto. Veliki doprinos ovom značajnom rezultatu dao je Amar Cerić, perspektivni igrač NK „Podgrmeč“ iz Sanskog Mosta.

On je u 5 utakmica postigao 9 golova i proglašen je za najboljeg igrača kantonalne reprezentacije. Mladi Cerić je veliki nogometni potencijal Sanskog Mosta, ali i bh nogometa. Rođen je 2002. godine i prve nogometne korake je napravio u Podgrmečovoj školi nogometa. Sa svojim vršnjacima u selekcijama pionira i kadeta je osvojio je brojne trofeje, kako u prvenstvu tako i turnirima na kojima je bio i najbolji strijelac. Njegove vitrine krase osvojeni pehari, medalje i druge nagrade sa takmičenja širom BiH, ali i inostranstva. Iako je kadet, već nastupa za juniorsku selekciju, a sa samo 16 godina ove sezone je zabilježio nastup i za seniorsku ekipu.

Prvu utakmicu je imao na gostovanju protiv Brekovice, kada je na veoma teškom gostovanju sa svojim kolegama osvojio važan bod. Amarovi treneri su puni hvale za ovog mladog igrača. Kažu, da već sada igra zrelo i kvalitetno , te u svim utakmicama pokazuje izuzetnu snalažljivost, kvalitetu i sjajan golgeterski instikt. Pravi je gol igrač. S toga i vijest da je za njegove usluge zainteresirano bihaćako „Jedinstvo“ nije iznenadila poznavaoce nogometa u Sanskom Mostu. No, ovaj skromni mladić kaže da samo želi da trenira i da još ne razmišlja o blistavoj karijeri. Kako kaže, prvo rad i samo rad, a tek onda bi trebali doći uspjesi. Nadamo se da će nogometni stručnjaci baciti oko na ovog perspektivnog igrača, te da će karijeru nastaviti u nekom od velikih bh klubova.

Svakako bi bilo dobro, da dobije poziv i da svoje nogometno znanje pokaže i u nekom inostranom klubu. Na kraju Amaru samo možemo poželjeti sreću u njegovoj nogometnoj karijeri.

AMAR CERIĆ NADA BH NOGOMETA

Sanski Most |