AMBASADOR SAKIB FORIĆ PREDAO AKREDITIVNA PISMA

AMBASADOR SAKIB FORIĆ PREDAO AKREDITIVNA PISMA


Četvrtak, 9 Novembra, 2017

Ambasador BiH u Pakistanu Sakib Forić predao je akreditivna pisma predsjedniku Pakistana Mammon Hussainu.Nakon ceremonije predaje akreditivnih pisama, ambasador Forić je u srdačnom razgovoru koji je održan u predsjedničkoj palači, prenio pozdrave članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Tokom razgovora sa predsjednikom Pakistana, ambasador Forić je akcenat stavio na ekonomsku saradnju dvije zemlje, posebno u oblasti namjenske industrije, koja zaostaje za bilateralnom saradnjom. Predsjednik Pakistana se složio sa iznesenom konstatacijom, te naglasio da obje zemlje trebaju uložiti vise napora kako bi se nivo ekonomske saradnje podigao na visi nivo, uz napomenu da se formiraju zajedničke komisije iz svih mogućih oblasti međusobne saradnje. Ambasador Forić je u ime Predsjednistva Bosne i Hercegovine pozvao predsjednika Pakistana da posjeti Bosnu i Hercegovinu, a predsjednik Pakistana je istakao da bi trebalo raditi na realizaciji predviđenih posjeta sa naše strane koje još nisu realizovane. Predsjednik Pakistana je zaželio dobrodošlicu ambasadoru Sakibu Foriću i istakao da Pakistan gaji vise nego prijateljske odnose prema Bosni i Hercegovini.

Podsjećamo, u sklopu priprema za odlazak i stupanje na pomenutu dužnost, ambasador Forić je nedavno u kabinetu općinskog načelnika održao radni sastanak sa lokalnim zavaničnicima općine Sanski Most, gdje su razmijenjene informacije o mogućnostima uspostave saradnje sa ovom dalekom azijskom zemljom. Na sastanku je razgovarano o mogućnostima jačanja ekonomske saradnje između dvije prijateljske zemlje, te potrebe većeg angažmana bh. diplomatije na pronalaženju stranih investitora i promociji zemlje. General Sakib Forić u ratu je bio na dužnosti ratnog komandanta 17.viteške krajiške brigade Armije RBiH, a nakon rata obavljao je dužnost zamjenika komandanta operativne komande Oružanih snaga BiH.

Nakon rata jedan period živio je u Sanskom Mostu, zbog čega je, što često ističe, posebno vezan za ovaj grad, tako da će na novoj dužnosti pored svoje države, predstavljati i Sanski Most, u čemu mu želimo mnogo uspjeha.

AMBASADOR SAKIB FORIĆ PREDAO AKREDITIVNA PISMA

Sanski Most |