AMELA TROŽIĆ NAJUSPJEŠNIJI SPORTISTA SANSKOG MOSTA ZA 2021. GODINU

AMELA TROŽIĆ NAJUSPJEŠNIJI SPORTISTA SANSKOG MOSTA ZA 2021. GODINU


Subota, 5 Februara, 2022

Amela Trožić , članica Atletskog kluba „Sana“ proglašena je najuspješnijim sportistom Sanskog Mosta za 2021. godinu. Nagrada je zasluženo došla u ruke ove uzorite sportašice, a do titule najbolje je došla nakon ostvarenih odličnih rezultata u više disciplina na prvenstvima BiH. Tradicionalna svečanost Izbor najuspješnijeg sportiste Sanskog Mosta, ovaj put za 2021. godinu,  održana je sinoć u sali  Kino Sana uz prisustvo brojnih sportista, sportskih radnika i građana. Kako je rečeno, sanski sportisti su i u protekloj  godini ostvarili zavidne rezultate i to ne samo na domaćim zvaničnim takmičenjima i turnirima,  nego i na međunarodnoj sceni. Sportisti ovog grada su zablistali i penjali se na pobjednička postolja širom Bosne i Hercegovine, ali i na mnogim velikim takmičenjima van granica naše zemlje. S toga se s pravom može reći da su sportisti najbolji amasadori Sanskog Mosta. Prisutnima je dobrodošlicu zaželio profesor Edin Jakupović , predsjednik Skupštine Općinskog sportskog saveza, koji je naglasio da najbolji sportisti zaslužuju da se nagrade na jednoj ovakvoj svečanosti. On se zahvalio svima onima koji su na bio koji  način pomogli i još pomažu rad sportskih klubova i udruženja.

Emir Dautović, predsjednik Sportskog saveza, u svom obraćanju je istakao da nikad nije bilo više djece u sportu kao u posljednje dvije godine, te da će savez na čijem je čelu znatna sredstva ulagati u sportsku infrastrukturu.  On je obećao pomoć klubovima i sportskim udruženjima iz Sanskog Mosta i u tekućoj kalendarskoj godini. Prisutnima se obratio i Almin Hopovac , ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi Unsko-sanskog kantona, koji je čestitao sanskim sportistima na ostvarenim odličnim rezultatima u prošloj godini. On je najavio bolje dane za sport u USK, te izgradnju Sportsko – rekreacionog atletskog centra na stadionu u Mahala u Sanskom Mostu.

Za najuspješnieg  sportistu općine Sanski Most za 2021. godinu proglašena je Amela Trožić, članica Atletskog kluba “Sana“. Ona trenutno živi u Sarajevu gdje se zaposlila nakon uspješnog okončanja studija na Pravnom fakultetu, ali još uvijek nastupa za klub iz svog rodnog grada. Amela je do titule najbolje sportašice došla nakon ostvarenih odličnih rezultata, a to su:  prvo mjesto na 5.000 metara pojedinančno prvenstvo BiH  – Zenica, prvo mjesto maraton pojedinačno prvenstvo BiH – Sarajevo, drugo mjesto 10.000 metara pojedinačno prvenstvo BiH – Sarajevo, te drugo mjesto polumaraton pojedinačno prvenstvo BiH – Sarajevo.  Amela se zahvalila Općinskom sportskom savezu što je prepoznao njene rezultate. Ona naglašava da su pred njom brojna dokazivanja i u ovoj godini kako bi opravdala epitet najbolje sportašice u Sanskom Mostu. Treba istaći, da je ona i  promoterka ženskog trčanja, te je uputila poruku svoji sugrađankama, posebno djevojčicama i djevojkama, da se bave atletikom. Na kraju recimo, da ćemo zbog velikog broja nagrađenih sportista, trenera i sportskih radnika njihova imena objaviti u našim narednim informativnim emisijama, a cijeli snimak svečanosti dodjele nagrada najboljim sportistima Sanskog Mosta za 2021. godini će biti emitotivan naredne sedmice na programu RTV Sana.

AMELA TROŽIĆ NAJUSPJEŠNIJI SPORTISTA SANSKOG MOSTA ZA 2021. GODINU

Sanski Most |