AMMAR ARNAUTOVIĆ ZLATNI GLAS SANSKOG MOSTA

Ammar Arnautović osvojio je prvo mjesto na audiciji pjevača amatera „Zlatni glas Sanskog Mosta“.  Ovaj veliki muzičko zabavni događaj održan je sinoć u  prepunoj sanskoj Gradskoj dvorani. Na finalnoj večeri nastupilo je 13 takmičara koji su pjesme izveli po vlastitom izboru uz originalnu matricu.

Žiri nije imao lak zadatak da proglasi najbolje, jer se još jednom pokazalo da ima veliki broj talentovanih i kvalitetnih muzičara i izvođača, posebno mlađih naraštaja, koji su se na sceni ponašali kao velike zvijezde. Prvoplasirani Ammara Arnautović publici se predstavio pjesmom „ Dobro veče tugo suđena“ od Dine Merlina. Da je Žiri donio ispravnu odluku potvrdili su i gledaoci jer je Arnautović ujedno osvojio i nagradu publike. Drugo mjesto  osvojila je Sedina Kananović koja je izvela pjesmu „Ruža“ od Džejle Ramović, a trećeplasirana je bila Džejlana Čaušević koja je otpjevala pjesmu „ Jutro“ od Jelene Tomašević. I svi ostali takmičari zaslužuju čestitke na svojim odličnim izvedbama poznatih hitova.

Pored samog takmičenja sinoć je za mnogobrojnu publiku priređen i bogat revijalni zabavni program. Posebna draž za gledaoce bio je nastup  Safeta Ibrahimovića, prošlogodišnjeg pobjednika sanske Audicije, a koji je trenutno učesnik poznatog zabavnom šoua ZMBT. Publiku je oduševio i najmlađi učesnik Sead Krupić koji je otpjevao poznatu sevdalinku, te  Ishar Krupić i Alen Bešić koji su na harmonikama izveli splet bosanskih kola. Velike aplauze su pobrali i Elma Ramić, pobjednica dječijeg festivala „Pjesmom za naše rijeke i šume“, zatim mlada pjevačica Amila iz Kozarca, te Almedin Avdić, koji je prije dvije godine bio Zlazni glas Sanskog Mosta.

Odličan nastup na harmonici izveo je Sejfo Fazlić koji živi u Švicarskoj,  a porijeklom je iz grada na devet rijeka , a po običaju svojim prepoznatljivim scenskim nastupom publiku je zabavila i  dugogodišnja učesnica Lili.

Audiciju „Zlatni glas Sanskog Mosta“ je organizovala Radio televizija “Sana” sa  ciljem da ljubitelji muzike i dobre pjesme, a posebno omladina, pokažu svoj talenat i da se oprobaju u svijetu muzike. RTV  Sana se ovim putem zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju Audicije, a posebna zahvalnost ide sponzorima koji su podržali ovaj tradicionalni sanski muzički događaj i svakako vjernoj publici koja je zadovoljna napustila Gradsku dvoranu nakon dvosatnog programa.

AMMAR ARNAUTOVIĆ ZLATNI GLAS SANSKOG MOSTA

| Vijesti |