ASFALT NA KRUŽNOM TOKU, RADOVI PRI KRAJU

ASFALT NA KRUŽNOM TOKU, RADOVI PRI KRAJU


Ponedjeljak, 19 Juna, 2017

Radovi na izgradnji kružnog toka u naselju Pobriježje privode se kraju nakon što je danas postavljena asvaltna podloga, a okončani su i radovi na izgradnji trotoarskih površina.

Radovi na ovoj veoma važnoj raskrsnici za Sanski Most biće okončani u zacrtanom vremenskom roku, prije početka turističke sezone. Firma „Divel“, koja je izvođač radova, danas je postavila prvi sloj asvalta, a za dva dana predviđeno je da se uradi i drugi sloj, kao i da se uljepša cijeli lokalitet gdje će biti postavljena i najsavremenija „led“ rasvjeta. Kružni tok se gradi na važnoj raskrsnici koja predstavlja ulaz u Sanski Most iz pravca Prijedora i Bosanske Krupe i radi se o investiciji vrijednoj preko 260 hiljada maraka. Investitor projekta je Direkcija za ceste Federacije BiH, obzirom da se kružni tok gradi na magistralnom putu koji je u ingerenciji ove institucije i on će u budućnosti na mnogo bolji način regulisati saobraćaj na ovoj raskrsnici koja je godinama predstavljala kritičnu tačku na području Općine Sanski Most.

Ovaj projekat je u proteklom periodu kandidiran od strane lokalnih vlasti i rok za završetak svih radova iznosio je 60 dana. Kako smo upoznati iz Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i i infrastrukturu u Sanskom Mostu, od nekoliko idejnih rješenja izgleda budućeg kružnog toka, iz razloga bezbjednijeg odvijanja prometa,  izabrana je varijanta sa jednom širokom saobraćajnom trakom koja će omogućiti kretanje vozila svih gabarita. Na ovaj način realiziran je jedan od najznačajnijih cestovnih infrastrukturnih projekata na području sanske općine u ovoj kalendarskoj godini.

ASFALT NA KRUŽNOM TOKU, RADOVI PRI KRAJU

Sanski Most |