ASFALTIRAN LOKALNI PUT U SEFEROVIĆIMA

ASFALTIRAN LOKALNI PUT U SEFEROVIĆIMA


Srijeda, 3 Jula, 2019

U zaseoku Seferovići koji je smješten na području Mjesne zajednice Hrustovo, danas je završeno asfaltiranje lokalnog puta u dužini od 600 metara.  Riječ je o još jednom infrastrukturnom projektu koji je završen zahvaljujući saradnji mještana i općinskih vlasti, jer su mještani obezbijedili polovinu sredstava neophodnih za izvođenje radova, a drugi dio osigurala je općina Sanski Most. Ovaj projekat za mještane Seferovića ima ogroman značaj, jer se radi se o dionici puta koja će stanovnicima ovog naselja omogućiti lakši pristup centru Hrustova, i regionalnoj cesti koja ovuda prolazi.

Mještani Sead i Jasim Seferović su istakli zadovoljstvo pomenutim radovima, te su uputili zahvalnost svojim komšijama koji su dali doprinos u realizaciji ovog projekta, kao i općini i općinskom načelniku, koji su osigurali dio finansijskih sredstava. Vrijednost radova iznosila je oko 60. 000 konvertibilnih maraka, dužina puta je 600 metara, a izvođač radova je firma Divel. Inače, radi se o projektu koji se realizuje u skladu s planom investicija Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu.

U poslijeratnom periodu na području Hrustova u  izgradnju i asfaltirananje puteva uloženo je oko 2 miliona konvertibilnih maraka, te je u značajnoj mjeri poboljšan kvalitet života mještana u ovom dijelu sanske općine. Kako je naglašeno, jedan od narednih projekata koji mještani namjeravaju realizirati u saradnji s lokalnim vlastima je asfaltiranje lokalnog puta Kenjari – Begići, čime bi kompletna putna infrastruktura na području ove mjesne zajednice bila asfaltirana.

ASFALTIRAN LOKALNI PUT U SEFEROVIĆIMA

Sanski Most |