Asfaltiran lokalni put u Zenkovićima

Asfaltiran lokalni put u Zenkovićima


Ponedjeljak, 27 Marta, 2017

U selu Zenkovići, udaljenom dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta, danas je izvršeno postavljanje asfaltne podloge u dužini od 1200 metara. Radi se o infrastrukturnom projektu koji je realizovan zahvaljujući zajedničkoj saradnji općine i samih mještana.

Asfaltiranje lokalnog puta u ovom selu započelo je još prošle godine, međutim zima i sniježne padavine onemogućile su radnike Prijedorputeva da dovrše ovaj projekat. Dolaskom proljeća i lijepog vremena, radnici pomenute firme danas su uspjeli u cjelosti završiti započete aktivnosti, tako da su mještani jednog od najudaljeniijih mjesta u sanskoj općini dobili novi asfalt na korištenje. Upravo su mještani i inicirali njjegovo asfaltiranje, te su za te potrebe iskupili 50% neophodnih finansijskih sredstava. Radove su danas obišli načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović, te direktor Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu Ernad Seferović, koji su se uvjerili u kvalitet radova, te su najavili i nove investicijie u narednom periodu. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosila je oko 85 000 konvertibilnih maraka.

Polovinu sredstava osigurali su mještani, a ostatak sredstava obezbijedila je općina na osnovu namjenskih sredstava ostvarenih od naknade za korištenje državnih šuma na području općine Sanski Most u 2016. godini.

Asfaltiran lokalni put u Zenkovićima

Sanski Most |