ASFALTIRANJE DIONICE PUTA U MJESNOJ ZAJEDNICI ČAPLJE

Na području Mjesne zajednice Čaplje, završeno je asfaltiranje jedne dionice loklanog puta, koja se spaja sa glavnom saobraćajnicom koja prolazi kroz ovo mjesto. Na ovaj način uspješno je realizovan još jedan infrastrukturni problem, koji će mještanima nekoliko domaćinstava na ovom području, u buduće biti od velike koristi. Lokalni put u ovom mjestu prvi put je presvučen slojem asfalta, što su više godina inicirali mještani. Prilikom nedavne redovne posjete načelnika općine Sanski Most Farisa Hasanbegovića ovoj mjesnoj zajednici, i sastanka sa njihovim rukovodstvom, dogovoreno je da se krene u realizaciju ovog projekta. Općina je osigurala polovinu neophodnih finansijskih sredstava, a drugi dio sakupili su mještani iz ovog mjesta, te je posredstvom Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu započela realizacija ovog projekta. Dužina asfaltiranog puta je 140 metara, a vrijednost radova iznosila je 11 000 maraka, i prema riječima Nijaza Bahtića, predsjednika Savjeta Mjesne zajednice Čaplje, ovo samo jedan od projekata koji su planirani na području ove mjesne zajednice, te se nada da će uskoro uslijediti radovi i na drugim projektima.

Prema riječima Durse Korlat, mještani su zadovoljni dosadašnjim radovima, jer kako kaže stanje puta je bilo katastrofalno.

Ono što je specifično za ovu dionicu jeste da će ona biti produžena za 100 metara, ali taj dio će biti realizovan kroz naredne projekte, nakon što se riješe imovinsko-pravni odnosi, ističe Elvis Pašić, član Savjeta MZ Čaplje. Općina Sanski Most je u protklom periodu uložila značajna budžetska sredstva za razvoj putne infrastrukture. Inače, trenutno se na području sanske općine realizuje više značajnih projekata na rekonstrukciji i proširenju saobraćajnica, a riječ je o projektima koji se nalaze u ovogodišnjem planu investicija Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu.

ASFALTIRANJE DIONICE PUTA U MJESNOJ ZAJEDNICI ČAPLJE

| Vijesti |