AZRA MEMIĆ NIŽE USPJEHE

AZRA MEMIĆ NIŽE USPJEHE

I danas predstavljamo uspješne mlade sportiste iz Sanskog Mosta koji su ime svoga grada u lijepom svijetlu predstavili širom Bosne i Hercegovine, ali i van njenih granica. Priču o mladoj i perspektivnoj Azri Memić ne donosimo bez razloga, jer ova uzorita sportašica danas slavi rođendan.

Azra Memić karate je počela trenirati u sanskom klubu Hurije“, a posljednju godinu je članica Kluba borilačkih sportova „Sana 2004“ iz Sanskog Mosta.  U svojoj već izuzetno uspješnoj karijeri ova mlada i perspektivna sportašica je pokazala i dokazala da se trud i upornost nagrađuju, a da bi se došlo do uspjeha nema prepreka. Nakon dugogodišnjeg treniranja, nastupa i osvojenih pregršt medalja na velikom broju domaćih i međunarodnih turnira u BiH i van njenih granica, Azra je nedavno došla do novog uspjeha. Uspješno je položila za majstorsko zvanje crni pojas, a polaganje je održano pred komisijom Karate saveza Bosne i Hercegovine u sklopu petodnevnog Ljetnjeg karate kampa u Bihaću.

Ipak, najveći uspjeh mlade Memićke je osvojena zlatna medalju na Svjetskom kupu za mlade koje je održano u hrvatskom gradu Umagu, a u organiziciji Svjetske karate federacije. Do ovog velikog rezultat došla je u dresu Dječije reprezentacije BiH. Pored titule svjetske prvakinje, na pobjedničko postolčje se penjala na Evropskim i Balkanskim prvenstvima, višestruka je prvakinja Bosne i Hercegovine i Unsko – sanskog kantona, a nizala je uspjehe i na raznim međunarodnim turnirima osvojivši osvojivši ukupno 60 medalja i to čak  25 zlatnih, te 20 srebrnih i 15 bronzanih.Treba istaći da je 2014. i 2015. godine izabrana za najbolju sportašicu Sanskog Mosta u kategoriji kadeta, a posebno priznanje za vrhunkske rezultate je dobila i od Kantonalnog sportkog saveza. Azri se djelimično ostvario san kad su u pitanju rezultati u karateu, a nakon dosta uloženog truda i odricanja na skoro svakodnevnim treninzima.

Ona se i dalje namjerava baviti ovim sportom i osvajati nove medalje. Već sada je jedna od najboljih sanskih sportista u svom uzrastu i stručnjaci joj predviđaju uspješnu karijeru. Ove godine je završila osnovu školu i upisala je srednju Medicinsku školu u Sanskom Mostu, a pored karatea ljubav je i folklor i članica je KUD „Čaplje – Mahala“. Azri čestitamo petnaesti rođendan uz puno sreće na prredstojećim velikim sportskim događajima uz želju i nadu će kao i do sada na dostojanstven način predstaviti državu BiH i grad Sanski Most. Azra sretno.

AZRA MEMIĆ NIŽE USPJEHE

| Sanski Most |