BAJKERI SE DRUŽILI NA OBALAMA SANE

BAJKERI SE DRUŽILI NA OBALAMA SANE


Ponedjeljak, 15 Jula, 2019

U organizaciji Moto kluba „Sana“ u danima proteklog vikenda u Sanskom Mosto održana je tradicionalna „Sanska motorijada“ i ovo je bila već 14. godina kako se popularni bajkeri iz više evropskih zemalja druže u ovome gradu.

Prema riječima Melise Hadžić, predsjednice ovog kluba, na ovogodišnjem događaju sudjelovao je značajan broj motociklista, a centralno mjesto njihovog okupljanja i ove godine je bio lokalitet pored obale rijeke Sane, u naselju Šejkovača, gdje je formiran moto kamp.  I pored kiše te lošeg vremena proteklog vikenda, motorijada je i ove godine u potpunosti opravdala očekivanja, a sve je proteklo u ugodnom druženju bajkera i ljubitelja motocikala. Motoristi i njihove moćne mašine su u proteklu subotu, uz zaglušujuću buku, svoje ljubimce provezli kroz grad, što je već tradicionalni i nezaobilazni dio motorijade. Sanjani su radoznalo zagledali motocikle najpoznatijih svjetskih marki, a našlo se tu i nekoliko oldtajmera od kojih je najviše pažnje privukao stari „fićo“.

Prilikom vožnje kroz grad bajkeri su demonstrirali neke od svojih vještina kao što je pravljenje krugova na asfaltu uz mnogo dima ili vožnja na zadnjem točku motocikla, a savršeno simetrični krugovi na sanskim ulicama od tragova guma ostaće izvjesno vrijeme uspomena na ovogodišnju motorijadu. Druženje je krunisano rok koncertom koji je održan u moto kampu uz nastup i svirku nekoliko rok bendova, a organizatori su najavili da će sanska motorijada naredne godine biti još bolja i masovnija.

 

 

BAJKERI SE DRUŽILI NA OBALAMA SANE

Sanski Most |