BAJRAMSKA PRIREDBA U DRUŠTVENOM CENTRU ZDENA

U prostorijama Društvenog centra Zdena, juče je održana priredba povodom dolaska najradosnijeg islamskog blagdana, Ramazanskog bajrama. Ovaj događaj organizovalo je Udruženje žena Izvor iz Zdene, koje je pripremilo prigodan kulturno – umjetnički program. Inače, radi se o tradicionalnom događaju koji se organizuje već nekoliko godina. U programu su nastupili članovi folklorne, muzičke i recitatorske sekcije, koje djeluju kao aktiv djece u sklopu pomenutog udruženja. Priredba je obilovala raznim muzičko- zabavnim sadržajima, pjesmom, ilahijama, recitacijama, te igrokazima, a kojima su izmamili aplauze i osmijehe prisutnih.

Održavanjem ovakvog događaja, udruženje je nastojalo svojim članicama, komšijama i ostalim sugrađanina, uljepšati dolazak Ramazanskog bajrama, uz želju da ga provedu u zdravlju i dobrom raspoloženju sa svojim najmilijim. Udruženje žena Izvor iz Zdene poznato je kao jedno od aktivnijih udruženja u Sanskom Mostu.

Primarni cilj udruženja je okupljenje žena kroz različite edukativne radionice, izložbene sajmove te međusobna druženja. Članice udruženja također su redovni sudionici raznih društvenih manifestacija u Sanskom Mostu ali i šire , i do sada je uspostavljena saradnja sa brojnim udruženjima u BiH. Ovom prilikom izloženi su bili i ručni radovi koje su izradile vrijedne članice udruženja, te su predstavljene brojne aktivnosti i društveni događaji na kojima su učestvovali.

BAJRAMSKA PRIREDBA U DRUŠTVENOM CENTRU ZDENA

| Vijesti |