BANJA „SANSKA ILIDŽA“ SPREMNA ZA PRVE GOSTE

Sadržaji banjsko lječilišnog kompleksa «Sanska Ilidža» su od prije neki dan na usluzi posjetiocima, potvrdio je direktor ove firme, Admir Jakupović. Prvi posjetioci se već bilježe, a u ovoj sanskoj firmi se nadaju kako pandemija koronavirusa i njene posljedice, neće ostaviti negativan trag na ovogodišnju turističku sezonu. Udruženje penzionera Općine Sanski Most danas je s rukovodstvom ovoga preduzeća potpisalo ugovor o finansijskim pogodnostima korištenja usluga banjskog liječenja. Usluge po jeftinijim cijenama moći će koristiti svi penzioneri koji su članovi udruženja, a poznato je kako je među njima veliki broj korisnika usluga banjskog liječenja. Jakupović ističe kako su se potrudili da ove godine banjsko lječilišne usluge podignu na još veći nivo nego što je to bilo do sada.

Budućim korisnicima će na usluzi biti vanjski i unutrašnji bazeni s termalnom vodom, ugostiteljsli sadržaji kao i mogućnost zdravstvenih pregleda i analiza. Također, na usluzi svima koji to žele su smještajni kapaciteti i radi se o moderno uređenim apartmanima i sobama za boravak. Podsjećamo kako je u sklopu banjsko lječilišnog kompleksa i nadaleko poznato ljekovito blato za koje postoji veliko interesovanje kod osoba koje boluju od reumatskih i koštanih oboljenja. „Sanska Ilidža“ je poznato je lječilište s termalnom vodom, koje je privatizirano prije desetak godina.

Izvori termalne vode na lokalitetu sela Ilidža, dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta bogati su sumporom, a stručnjaci su utvrdili kako ova voda ima vrlo ljekovita svojstva u liječenju reumatskih oboljenja. Pomenuti ljekoviti izvori, prema istorijskim podacima, bili su poznati i starim Rimljanima, a ova banja ima tradiciju dugu stotinama godina. Sem Sanjana, u poslednjim godinama postala je prepoznatljiva i brojnim gostima i posjetiocima s područja drugih općina u BiH i inostranstva.

BANJA „SANSKA ILIDŽA“ SPREMNA ZA PRVE GOSTE

| Vijesti |