BEĆIROVIĆ ČESTITAO DAN POBJEDE NAD FAŠIZMOM, DAN EVROPE I DAN ZLATNIH LJILJANA

BEĆIROVIĆ ČESTITAO DAN POBJEDE NAD FAŠIZMOM, DAN EVROPE I DAN ZLATNIH LJILJANA


Četvrtak, 9 Maja, 2024

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine  Denis Bećirović uputio je čestitku građanima Bosne i Hercegovine u povodu Dana pobjede nad fašizmom, Dana Evrope i Dana zlatnih ljiljana.

Uz iskrene čestitke, podsjetio je na dan kada Evropa slavi 69. godišnjicu pobjede nad fašizmom, a slobodna Evropa obilježava svoj dan, potvrđujući važnost Schumanove deklaracije iz 1950. i opredjeljenja evropskih država da međusobno sarađuju na temelju univerzalnih vrijednosti..

– Danas s ponosom obilježavamo i Dan zlatnih ljiljana. Armija Republike BiH bila je jedina legalna međunarodno priznata vojna sila tokom agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu. Čuvala je državu Bosnu i Hercegovinu i slobodarske tekovine oslobodilačkih pokreta, suprotstavljajući se agresiji na međunarodno priznatu državu Bosnu i Hercegovinu – naveo je Bećirović.

Rame uz rame, dodao je, sa najboljim sinovima i kćerima Armije Republike BiH, zlatni ljiljani su vodili brojne odsudne bitke širom naše domovine. Izvojevali su velike pobjede, kako bismo danas živjeli u slobodnoj i nezavisnoj državi Bosni i Hercegovini.

– Zahvalan sam svim pripadnicama i pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, i s ponosom im čestitam Dan zlatnih ljiljana – stoji u čestitki predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića., saopćeno je iz njegovog Kabineta.

BEĆIROVIĆ ČESTITAO DAN POBJEDE NAD FAŠIZMOM, DAN EVROPE I DAN ZLATNIH LJILJANA

BiH |