BH TELECOM OPREMIO INFORMATIČKI KABINET U SANSKOJ GIMNAZIJI

BH TELECOM OPREMIO INFORMATIČKI KABINET U SANSKOJ GIMNAZIJI


Utorak, 22 Maja, 2018

Zahvaljuljući donatorskim sredstvima odobrenim od strane BH Telecoma, Gimnazija Sanski Most opremila je kabinet informatike sa novom informatičkom opremom. Sredstva su odobrena na osnovu javnog poziva na koji je aplicirala ova obrazovna ustanova, a pomenuta donacija u velikoj mjeri će poboljšati izvođenje nastave iz ovog predmeta.

Kompanija BH Telecom redovno raspisuje javne pozive za dodjelu sredstva obrazovnim ustanovama u našoj zemlji, a Gimnazija Sanski Most ove godine je aplicirala s projektom koji je vezan za opremanje kabineta informatike. U međuvremenu, projekat je prošao sve potrebne procedure, te je izvršena nabavka opreme kao i njeno instaliranje. Kako nas je upoznao direktor Gimnazije Asmir Džafić, kabinet je zahvaljujući odobrenim sredstvima opremljen sa deset računara i jednim printerom, a ukupna vrijednost opreme iznosi 7.000 konvertibilnih maraka.

Ovom prilikom iz sanske gimnazije su uputili zahvalnost BH Telecomu na donaciji, koja će biti od velike koristi učenicima u budućem školovanju.

BH TELECOM OPREMIO INFORMATIČKI KABINET U SANSKOJ GIMNAZIJI

Sanski Most |