BOGAT SPORTSKI VIKEND POVODOM DANA OSLOBOĐENJA

BOGAT SPORTSKI VIKEND POVODOM DANA OSLOBOĐENJA


Petak, 12 Oktobra, 2018

Povodom obilježavanja Dana oslobođenja Sanskog Mosta  sutra će se  Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu održati 19-ti po redu međunarodni turnir košarke u kolicima „Sana open 2018“.I ove godine u grad na devet rijeka dolazi nekoliko ekipa iz Bosne i Hercegovine, te Hrvatske i Slovenije.

Uz domaći košarkaški lub „Sana“ nastupiće još pet klubova, a to su „Stela“ Zagreb , „Palfinger“ Maribor, KIK „Vodice“, „Zmaj“ Gradačac i „Bosna“ Zenica,   Prva utakmica na rasporedu je 9 sati, a potom će u 10:30 sati biti upriličeno svečano otvaranje ovog međunarodnog takmičenja. Turnir će se odigravati dva dana, a završava u nedjelju u 14 sati je kada će biti uprličeno svečano proglašenje pobjednika.

Iz KIK „Sane“ upućen je poziv građanima Sanskog Mosta da svojim prisustvom uveličaju ovaj sportki događaj i ujedno daju podršku kako sanskim, tako i gostujućim igračima.

 

– SUTRA KONJIČKE TRKE

Konjički klub „ Potkovica“ iz Sanskog Mosta sutra na hipodromu „Šejkovača“ organizuje galopske konjičke trke.  Ovaj sportki događaj se organizuje u sklopu obilježavanja Dana oslobođenja općine Sanski Most i nosi naziv „Memorijal generala Mehmeda Alagića – 23 godine u slobodi“.
Održače se
četiri utrke u kojima će učestvoati oko 20 grla iz nekoliko klubova iz Bosne i Hercegovjne.

Pored grla iz sanske općine, svoj dolazak su najavili vlasnici grla iz, Bihaća, Velike Kladuše, Prijedora i Gradačca . Kako su nas informisali iz Konjičkog kluba „Potkovica“ pripreme za ovaj veliki sportski događaj teku prema planu, staza je uređena i očekuje se da sve prođe na visokom nivou. Program počinje u 14. sati.

 

– SANSKOM MOSTU NAJBOLJI ŠAHISTI IZ REGIJE

U organizaciji Šahovskog kluba „Dr. Dido“ iz Sanskog Mosta  u narednu nedjelju će se održati šahovski turnir „Sana open 2018“. Ovaj sportski događaj, koji se tradicionalno organizira povodom obilježavanja Dana oslobođenja općine Sanski Most, održaće će se Starom hotelu sa početkom u 10 sati.

Radi se o jednom od najjačih turnira na ovom prostoru, obzirom na kvalitet igrača i jaku konkurenciju. I ove godine se očekuje oko 30 takmičara iz Zenice, Banja Luke, Prijedora, Bihaća, Cazina i Ključa. Igrat će se švicarski sistem od 9 kola, a tepmo igre je 15 minuta.Generalni pokroviotelj turnira je Općina Sanski Most.

BOGAT SPORTSKI VIKEND POVODOM DANA OSLOBOĐENJA

Sanski Most |