BORIŠA FALATAR POSJETIO SANSKI MOST

BORIŠA FALATAR POSJETIO SANSKI MOST


Četvrtak, 9 Augusta, 2018

Boriša Falatar, kandidat Naše stranke za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, boravio je u Sanskom Mostu, gdje se družio sa građanima, te je tom prilikom predstavio svoj program i program svoje stranke za predstojeće oktobarske opće izbore.

Kandidatura za hrvatskog člana Predsjedništva BiH prvi je Falatarov politički angažman. U nastojanju da bolje shvati probleme na terenu, a sebe učini prepoznatljivim kandidatom, koji može odgovoriti na izazove pred koje ga stavlja uloga koje se prihvatio, već nekoliko mjeseci putuje Bosnom i Hercegovinom, od grada do grada, gdje se nastoji upoznati s problemima koji opterećuju svakodnevni život običnih građana. Ističe da je na bh. političkoj sceni nakon dvadeset godina vladavine istih stranaka, potrebna neka nova politika i novi ljudi, a upravo to nudi Naša stranka sa svojim kandidatima. Prema njegovim riječima veliki broj političkih subjekata, a pogotovo onih koji su na vlasti, u predizbornim kampanjama pribjegavaju nacionalističkoj retorici, jer građanima ne mogu ponuditi nikakve konkretne rezultate.

Upravo zbog toga, Naša stranke neće se upuštati u takav vid vođenja kampanje, nego će nastojati smanjiti tenzije, a građanima ponuditi neki novi pristup u vođenju politike, s konkretnim rješenjima. Boriša Falatar je rođen u Sarajevu 1975. godine. U Sarajevu je pohađao osnovnu i srednju školu, koju je zbog rata u Bosni i Hercegovini nastavio i završio u Zagrebu. Karijeru je Falatar započeo kao humanitarni radnik, u vrijeme dok je rat u BiH još trajao, nakon čega se pridružio Ujedinjenim nacijama. Radio je kao međunarodni državni službenik UNESCO-a zadužen za međunarodne odnose sa zemljama članicama. Govori pet stranih jezika – engleski, francuski, španjolski, talijanski i portugalski jezik.

Motiv za njegovu kandidaturu su propuštene prilike bh. diplomatije na međunarodnom planu da zemlju povede ka ekonomskom i socijalnom prosperitetu i vraćanje vjere mladim ljudima u mogućnost dostojanstvenog življenja u BiH.

BORIŠA FALATAR POSJETIO SANSKI MOST

Sanski Most |