BOŠNJAČKE NVO-VAŽAN KOREKTIV U DRUŠTVU

BOŠNJAČKE NVO-VAŽAN KOREKTIV U DRUŠTVU


Utorak, 20 Februara, 2018

Skupština Koordinacije bošnjačkih nevladinih organizacija održana je protekle subote u Sanskom Mostu, u prisustvu velikog broja predstavnika članica koje je čine. Bila je ovo prilika da se istakne značaj i društvena uloga nevladinog sektora, razmjene iskustva i odrede budući pravci djelovanja.

Istaknuto je kako bošnjačke nevladine organizacije imaju sve veći društveni značaj te da s preko njih realizuje veliki broj projekata na svim društvenim poljima. Rečeno je ove nevladine organizacije pretenduju da budu važan društveni korektiv, a ovom prilikom predsjednik Koordinacije, Mirsad ef. Spahić,  naglasio je važnost ustrajnog, zajedničkog, koordiniranog i strateškog rada i djelovanja.

Podsjetimo, ideja za ovakav oblik organizovanja Bošnjaka potekla je prije pet godina iz Srebrenice. Koordinacija ima pet svojih regija, a njome rukovodi vijeće u kojem se nalaze istaknute ličnosti bh društva. Vijeće ima svoje radne timove, kao i spoljne saradnike-stručnjake iz različitih oblasti. Blisku saradnju imaju sa Islamskom zajednicom u BiH s kojom djeluju na planu realizacije niza projekata, kao i prevenciji i rješavanju niza društvenih problema.

Koordinacija danas broji perko pedeset članica s tendencijom uvećavanja u budućem periodu.

BOŠNJAČKE NVO-VAŽAN KOREKTIV U DRUŠTVU

Sanski Most |