CENTAR „FENIX“ OBILJEŽAVA DVADESET GODINA RADA

CENTAR „FENIX“ OBILJEŽAVA DVADESET GODINA RADA

Povodom dvadeste godišnjice postojanja, te uspješnog djelovanja i rada, Centar Fenix iz Sanskog Mosta u narednu subotu organizuje prigodnu proslavu, na kojoj će uz prisustvo velikog broja zvanica iz zemlje i inostranstva, biti obilježen ovaj vrijedan jubilej.

Centar “Fenix” je nevladina organizacija koja se od 1997 godine zalaže za dobrobit žena, djece i osoba u stanju socijalne potrebe. Iza ove organizacije je  dvadeset godina rada i zalaganja, sve sa ciljem razvoja organizacije koja će imati konkretne rezultate u zajednici i koja će biti sinonim za pomoć čovjeku u nevolji.

Osim projekata koji za cilj imaju socijalnu podršku starijim i siromašnim građanima, te edukativno-savjetodavnu podršku trudnicama, mladim porodicama i djeci, Centar “Fenix” je prepoznatljiv po prvom socijalnom preduzeću na našem Kantonu – Staračkom domu “Zlatna jesen” sa 70 smještajnih jedinica, te poljoprivrednom gazdinstvu sa 15.000 m2 zasađene površine voćnjaka i aronije, te plasteničke proizvodnje. U sklopu Centra postoji narodna kuhinja, jedina takve vrste u našem gradu, gdje se svakog dana priprema i distribuira više od stotinu besplatnih toplih obroka za socijalno ugroženo stanovništvo. Centar “Fenix” je osigurao brojne investicije iz inostranstva i uložio u vrijedne projekte izgradnje objekata evropskog standarda.

Trenutno centar „Fenix“ zapošljava ukupno 36 osoba, prije svega mladih i žena. Mnogobrojni rezultati koji imaju iza sebe, ali i postojanost u ovako teškim vremenima, razlog su da svojim radom i zalaganjem mogu u budućnosti poslužiti kao pozitivan primjer drugima.

CENTAR „FENIX“ OBILJEŽAVA DVADESET GODINA RADA

Sanski Most |