CERTIFIKATI ZA ŽENE IZ HRUSTOVA

Na području Mjesne zajednice Hrustovo završena je realizacija projekta „Jačanje uloge žene u zajednici“, cija je ukupna vrijednost 9500 KM. U sklopu ovog projekta sudjelovale su članice ženske sekcije Sportskog udruženja „Hrustovo“, gdje su im tim povodom dodijeljeni certifikati za uspješan rad.

Jedan od ciljeva projekta bila je edukacija za bavljenje raznim aktivnostima, među kojima je i izrada suvenira. Edukaciju o tome izvodila je Maja Savić, vlasnica Hobi Art centra „Bubamara“ iz Banjaluke. Ona je istakla kako je cilj bio da žene nauče nešto kreativno i da svojim trudom i zalaganjem probaju plasirati svoje buduće proizvode na tržište. Savićeva je za 12 godina rada razvila pravi hobi art centar i već četiri godine održava kreativne radionice, na kojima podučava razne tehnike ukrašavanja, oslikavanja, restauriranja raznih predmeta. Rasema Mehmedović, predsjednica sekcija žena Sportskog udruženja“ Hrustovo“ ističe kako je relizacija ovog projekta potakla i na neki način ojačala žene Hrustova da budu uspješne i kreativne u svom poslu, što su i dokazale.

Mjesna zajednica Hrustovo jedna je od šest mjesnih zajednica na području naše Općine koja je učestvovala u realizaciji ovakvog projekta. Predsjednik pomenute zajednice, Ilijaz Mehmedović istakao je kako je veoma zadovoljan dosadašnjim radom članica ovog udruženja. Kaže kako je u fazi realizacije i edukacija dvije polaznice za poziv njegovateljice za starije osobe.

Ovaj projekat je finansiran sredstvima UNDP-a, a finansijski su ga podržali švedska razvojna organizacija SIDA i američki USAID.

CERTIFIKATI ZA ŽENE IZ HRUSTOVA

| Sanski Most |