DARIVANJEM KRVI POČELO OBILJEŽAVANJE DANA POLICIJE USK

DARIVANJEM KRVI POČELO OBILJEŽAVANJE DANA POLICIJE USK


Ponedjeljak, 5 Juna, 2017

Danas je organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj su sudjelovali pripadnici Treće policijske uprave Sanski Most. Akcija je provedena u saradnji s aktivistima općinske organizacije Crvenog križa.

U današnjoj akciji su učestvovali pripadnici policijskih stanica iz Sanskog Mosta i Ključa, a najdragocjeniju tečnost darovalo je oko dvadeset policajaca. Policajci su na ovaj način, kao i bezbroj puta do sada pokazali svoju humanost, i spremnost da pomognu u situacijama kada se za tim ukaže potreba. Bitno je napomenuti da se veliki broj policajaca uvijek odaziva na sve redovne akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Također, među njima se nalazi i jedan broj bivših policajaca, koji iako su u penziji redovno uzimaju učešće u ovim akcijama.

Hamza Alagić, sekretar općinskog crvenog križa je uputio zahvalnost pripadnicima policije na redovnom odzivu na akcije darivanja krvi, koje se organizuju nekoliko puta u toku godine, naglasivši kako između ove dvije institucije postoji odlična saradnja. Ovom uspješnom akcijom dobrovoljnog darivanja krvi policijski službenici počeli su obilježavanje Dana policije Unsko-sanskog kantona, koji se svake godine obilježava 12. juna. Tim povodom u narednim danima, nizom prigodnih aktivnosti policijski službenici sa područja Unsko-sanskog kantona obilježiće ovaj značajan datum.

DARIVANJEM KRVI POČELO OBILJEŽAVANJE DANA POLICIJE USK

Sanski Most |