„DIRHEM“ OSIGURAO PČELINJA DRUŠTVA ZA ČETIRI PORODICE

Humanitarna organizacije Dirhem iz Sanskog Mosta organizovala je još jednu humanitarnu akciju za socijalno ugroženo stanovništvo. Ovoga puta donirano je 40 pčelinjih društava porodicama u Sanskom Mostu i Prijedoru.

Sredinom maja 2017. godine humanitarna organizacija Qatar Charity iz Sarajeva i Humanitarna organiazacija “Dirhem” realizirali su nastavak projekta doniranja pčelinjih društava, kao vid dugoročne podrške našim sugrađanima. Naime, u maju prošle godine za tri porodice iz S. Mosta i jednu iz Prijedora donirana je pčelarska oprema bez pčela sa planom da se ove godine, početkom ljeta, doniraju i pčelinja društva za spomenute porodice.

Planirana aktivnost je i realizirana sredinom maja 2017 godine, tako da je za ove četiri porodice donirano 40 pčelinjih društava, po 10 za svaku porodicu, čime je ovaj projekat zaokružen. Procijenjena vrijednost projekta je oko 10 000 KM.

Cilj projekta je da se ove porodice u narednom periodu aktivno bave pčelarstvom i tako osiguraju egzistenciju kroz prodaju meda i pčelinjih proizvoda. Porodice koje su dobile ovu donaciju su vrijedni radnici, bez stalnog zaposlenja, spremni i voljni da svojim trudom i zalaganjem poprave svoje materijalno stanje.

Nadamo se da će ova donacija znatno doprinijeti tom cilju. Humanitarna organizacija “Dirhem” konstantno radi na obezbjeđivanju nekog vida dugoročne pomoći za porodice bez stalnih primanja, a trenutno je u toku humanitarna akcija Male fabrike hrane 2017. kroz koju planiramo obezbijediti i donirati 5 krava, 12 ovaca i 12 koza. Uz nadu da će ova i slične aktivnosti naše organizacije bar u nekoj mjeri olakšati svakodnevni život mnogih porodica, i mi upućujemo iskrenu zahvalnost svim našim donatorima na nesebičnoj podršci u dosadašnjim akcijama, istakli su iz Humanitarne organizacije „Dirhem“.

„DIRHEM“ OSIGURAO PČELINJA DRUŠTVA ZA ČETIRI PORODICE

| Vijesti |