„DIRHEM“ PODIJELIO RAMAZANSKE PAKETE

Tokom mjeseca ramazana ove godine, humanitarna organizacija Dirhem iz Sanskog Mosta je realizirala još jedan vrijedan projekat. Ovoga puta aktivisti ove humanitarne organizacije podijelili su stotinu ramazanskih paketa porodicama slabijeg imovnog stanja u Sanskom Mostu i Prijedoru.

Humanitarna organizacija “Dirhem” je u saradnji sa udruženjem “Akos Most” i Medžlisom IZ Sanski Most podijelila 100 ramazanskih paketa porodicama u Sanskom Mostu i Prijedoru. Primaoci pomoći su i ovog puta bile porodice težeg materijalnog stanja, među njima samohrane majke s djecom, porodice demobilisanih boraca, višečlane porodice bez stalnih primanja, te druge socijalno ugrožene porodice.

Podjela spomenutih paketa izvršena je u sklopu projekta “Ramazanska solidarnost 2017.”, kojom se nastoji obezbijediti pomoć za nekolioko stotina porodica širom BiH, želeći na taj način uljepšati ramazanske dane. Ovom prilikom je upućena zahvalnost Svjetskoj asocijaciji muslimanske omladine NEDWA i Asocijaciji za kulturu, obrazovanje i sport BiH (AKOS) koji su kroz doniranje spomenutih paketa obradovali velik broj građana Sanskog Mosta i Prijedora.

Ovakvim i sličnim akcijama, koje nose prvenstveno humanitarni predznak, nastoje se uljepšati dani siromašnim građanima pred nastupajući praznik, ramazanski Bajram, kako bi se potaknuli i drugi koji su u mogućnosti da na ovakav ili neki drugi način iskažu svoju plemenitost i solidarnost.

„DIRHEM“ PODIJELIO RAMAZANSKE PAKETE

| Vijesti |