„DIVANHANA“ ODRŽALA KONCERT ZA NEZABORAV

„DIVANHANA“ ODRŽALA KONCERT ZA NEZABORAV


Četvrtak, 25 Jula, 2019

Nezaboravan koncert u Sanskom Mostu sinoć je upriličio vokalno instrumentalni sastav „Divanhana“, a u njihovoj izvedbi uživao je veliki broj Sanjana i drugih gostiju našeg grada. Koncert je u potpunosti opravdao očekivanja, nizale su se sevdalinke i tradicionalne pjesme s prostora Bosne i Hercegovine i Balkana u jedinstvenoj interpretaciji vrhunskih muzičara iz Sarajeva i vokalne solistkinje, Sanjanke Šejle Grgić.

Ovaj događaj je zadovoljio ukuse i najprobirljivijih poznavalaca muzike i radi se o događaju kojeg ćemo pamtiti i sjećati dugo vremena. Podsjećamo da je „Divanhana“ u dva navrata u proteklim godinama nastupala u Sanskom Mostu, a ovoga puta njihov koncert se s nestrpljenjem očekivao upravo zbog nastupa Šejle Grgić. Članovi „Divanhane“ su još jednom istakli gostoprimstvo Sanjana i pozitivne impresije nakon održanog koncerta. Podsjećamo kako je sastav „Divanhana“ formiran prije deset godina kada je na takvu ideju došlo nekoliko studenata sarajevske Muzičke akademije radi izučavanja i izvođenja tradicionalne muzike s Balkana s posebnim naglaskom na sevdalinku i muziku iz Bosne i Hercegovine.

Do sada imaju dva izdata studijska albuma i bezbroj obrađenih numera, a gdjegod nastupaju, za njih se traži karta više. Manifestacija „Ljeto na Sani“ nastavlja se večeras dječijim programom u malom parku, a najmlađe Sanjane zabavljaće Saša i klovnovi. Nakon toga na ljetnoj pozornici biće upriličena promocija knjige „Hrustovo kroz ratni pakao“ autorice Azre Handanović Kurbegović.

„DIVANHANA“ ODRŽALA KONCERT ZA NEZABORAV

LJETO NA SANI 2019, Sanski Most |