„DIVANHANA“ ODRŽALA VELIČANSTVEN KONCERT U SANSKOM MOSTU

„DIVANHANA“ ODRŽALA VELIČANSTVEN KONCERT U SANSKOM MOSTU


Petak, 29 Jula, 2022

Sanska publika sinoć je imala priliku uživati u koncertu sastava „Divanhana“, koji su u našem gradu gostovali u okviru turneje “Zavrzlama tour”. Inače ovaj popularni sarajevski bend posljednjih nekoliko godina redovan je gost grada na devet rijeka, a i ovogodišnji nastup kao i svi prethodni održan je u sklopu manifestacije „Ljeto na Sani“. Nezaboravan koncert u Prijedorskoj ulici sinoć je upriličio vokalno instrumentalni sastav „Divanhana“, a u njihovoj izvedbi uživao je veliki broj Sanjana i drugih gostiju našeg grada. Koncert je u potpunosti opravdao očekivanja, nizale su se sevdalinke i tradicionalne pjesme s prostora Bosne i Hercegovine i Balkana u jedinstvenoj intepretaciji vrhunskih muzičara koji čine ovaj bend. Ovaj događaj je zadovoljio ukuse i naprobirljivijih poznavalaca muzike i radi se o događaju kojeg ćemo pamtiti i sjećati dugo vremena.

Bend „Divanhana“ publika širom svijeta zavoljela je zahvaljujući modernom zvuku sevdaha. Početkom ove godine su, nakon dvije godine pauze, objavili svoj novi album nazvan „Zavrzlama“. Sam naziv albuma potekao je od ideje da su životi u BiH toliko zamršeni i zapetljani utjecajima različitih religija, tradicija i običaja, poput jedne velike zavrzlame. Osim novog albuma, bend je dobio i novu članicu, vokalisticu Selmu Droce, koja je zamijenila našu Sanjanku Šejlu Grgić.

Inače, koncert i sam boravak članova “Divanhane”  u Sanskom Mostu, sponzorisalo je Udruženje privrednika Općine Sanski Most, kao svojevrsni poklon gradu, njegovim građanima, gostima i brojnoj dijaspori koja je ovih dana stigla u svoj grad. Ovo udruženje postoji već više od godinu dana, i do sada je na različite načine pomoglo održavanje ovakvih i sličnih manifestacija. U sklopu ovogodišnjeg „Ljeta na Sani“ u planu je bilo da se organizuje sajam privrede, na kojem bi članovi udruženja predstavili svoje privredne subjekte, njihov rad i proizvode, ali je zbog tehničkih razloga ovaj događaj otkazan, a za očekivati je da se pomenuti sajam održi naredne godine.

„DIVANHANA“ ODRŽALA VELIČANSTVEN KONCERT U SANSKOM MOSTU

Sanski Most |