DJECA POVRATNIKA LJETOVALA NA MORU

DJECA POVRATNIKA LJETOVALA NA MORU


Ponedjeljak, 6 Augusta, 2018

Djeca iz povratničkih porodica s područja Sanskog Mosta vratila su se sretna i zadovoljna s desetodnevnog ljetovanja na crnogorskom primorju. Mališane su dočekali roditelji, a za mnoge od njih ovo je bio prvi odlazak na more.

Zahvaljujući Udruženju građana „Sana“ iz Stare Pazove, pedesetoro djece iz srpskih povratničkih porodica s područja Sanskog Mosta, provelo je deset dana na moru. Oni su boravili u odmaralištu Crvenog krsta Srbije pod nazivom „Risto Đorđević“, koje se nalazi u mjestu Baošići u Crnoj Gori. Prema riječima predsjednika pomenutog udruženja, Branka Marjanovića, ono okuplja Sanjane koji žive i rade u Staroj Pazovi, ali i drugim gradovima u Republici Srbiji. Utisci s ljetovanja su, kako ističu, izuzetni, a djeca kažu kako će im ovo ljetovanje ostati u nezaboravnoj uspomeni.

Podsjećamo da je pomenuto udurženje organiziralo ovu akciju kako bi pomogli ljudima koji su se vratili i danas žive u Sanskom Mostu. Podršku su dobili od gradskih vlasti u Staroj Pazovi i Crvenog krsta Srbije. Organizovali su humanitarnu akciju i tom prilikom je prikupljeno 12 hiljada eura. Odaziv je bio zaista veliki, a akciju su pomogli i brojni Sanjani koji su danas uspješni biznismeni i uspješni poslovni ljudi u Srbiji.

Predstavnici Udruženja „Sana“ ističu kako je ovo prva, ali sigurno ne i poslednja ovakva akcija sa humanitarnim predznakom.

DJECA POVRATNIKA LJETOVALA NA MORU

Sanski Most |