DJEČIJI FESTIVAL „ PJESMOM ZA NAŠE RIJEKE I ŠUME“

DJEČIJI FESTIVAL „ PJESMOM ZA NAŠE RIJEKE I ŠUME“


Srijeda, 28 Marta, 2018

RTV „Sana“ peti put za redom organizuje Festival za djecu pod nazivom „Pjesmom za naše rijeke i šume“.  Ovaj već tradicionalni muzički događaj održaće se u petak, 30 marta, u Kinu Sana sa početkom u 19 sati.  Festival je namjenjen za učenike sanskih osnovnih škola koji žele da se oprobaju u svijetu muzike i pokažu svoj talent.

Na  sinoć održanoj probi se još jednom pokazalo da u ovome gradu ima veliki broj talentovane djece koja su se na sceni ponašali kao velike zvijezde. Takmičari će na fnalnoj večeri pjesmu izvesti po vlastitom izboru uz originalnu matricu i, slobodno se može reći, Žiri neće imati lak zadatak da proglasi najbolje jer je iz godine u godinu kvalitet takmičara  na znatno višem nivou. Na ovogodišnjem Festivalu  će nastupiti 10 sanskih osnovaca. Svi oni publici obećavaju dobru zabavu na ovom, već tradicionalnom muzičkom događaju.

Predstojeći dječiji Festival će i ujedno će biti i najveća dječija zabava u našem gradu. Naime, na finalnoj večeri pored samog takmičenja će biti organizovan i bogat kulturno – zabavni program u kojem će učestovati dječiji hor „Melodi“,  zatim učenici Muzičke škole u Sanskom Mostu,  te mladi bend Perspektiva . Očekuje se i ovaj  put velika posjeta gledalaca, a karte za Festival po cijeni od 2 KM se mogu nabaviti u prostorijama Radio – televizije Sana.

Obzirom da je broj ulaznica ograničen, poruka organizatora je ne čekajte i obezbjedite na vrijeme svoje mjesto. Pomenimo, datum održavanja Festivala je povezan sa obilježavanjem 21. marta – Svjetskog dana šuma i 22. marta – Svjetskog dana zaštite voda. S toga je pokrovotelj ovog muzičkog događaja  ŠPD „Unsko – sanske šume“ Bosanska Krupa.

 

DJEČIJI FESTIVAL „ PJESMOM ZA NAŠE RIJEKE I ŠUME“

Sanski Most |