DJEČIJI MALONOGOMETNI TURNIR OKUPIO PREKO 200 MLADIH NOGOMETAŠA

DJEČIJI MALONOGOMETNI TURNIR OKUPIO PREKO 200 MLADIH NOGOMETAŠA


Ponedjeljak, 5 Decembra, 2022

Memorijalni turnir „ lijaz Ilko Kuželj“ na kojem je nastupilo preko 200 mladih nogometaša iz USK i Prijedora u potpunosti je opravdao očekivanja. Mališani su pokazali svoje nogometno znanje, a mnogobrojna publika je uživala u velikom broju uzbudljivih i neizvjesnih utakmica. U Gradskoj dvorani u Sanskom Most jučer je održan turnir u malom nogometu za mlađe uzrasne kategorije generacije od 2012. do 2015 godište. Uspješan organizator bila je Škola nogometa „ Dream Team“, pokrovitelj je bio Općinski sportski savez, a prema odzivu ekipa slobodno se može da se radilo o jednom od većih sportskih događaja za djecu organiziranih u posljednje vrijeme u našem gradu.

Nastupila je 21 ekipa sa preko 200 mališana iz Sanskog Mosta, Bihaća, Ključa, Cazina i Bosanske Krupe, te ekipe iz Hambarina i Kozarca iz susjednog Prijedor. Ovaj sportski događaj je održan pod sloganom „Podržimo djecu – podržimo nogomet“, a u znak sjećanja na jednog od najboljih sanskih nogometaša u malom nogometu i člana ONK „Sloboda“ iz Mahale, Ilijaza Kuželja, koji je poginuo u oružanim borbama 1992. godine braneći svoj grad. Sin od rahmetli Ilijaza i ujedno predsjednik Sportskog saveza općine Sanski Most, Velid Kuželj, za RTV Sanu je rekao da je i više nego zadovoljan odzivom ekipa. On je istakao da je cilj održavanja turnira da mladi igrači pokažu svoje nogometno znanje, da osjete prava takmičarska iskušenja, ali da se druže i zabave. Kuželj ističe da je cilj da se u narednim godinama turnir podigne na još viši nivo i da prerastie u jedan od najvećih malonometnih turnira za mlađe kategorije u Unsko – sanskom kantonu, ali i šire. On naglašava kako je u planu da se pozovu ekipe iz drugih država čime bi ovaj sportski događaj dobio i prefiks međunarodni.

Turnir se jučer odigravao cijeli dan i trajao je preko 10 sati, a svo vrijeme je bila odlična posjeta od roditelja, rodbine i prijatelja malih igrača. Odigrane su čak 42 utakmice, a mališani zaslužuju čestitke za borbenu, dopadljivu i efikasnu igru, te golmanske intervencije i s toga su više puta od mnogobrojne i zadovoljne publike nagrađeni aplauzom. Pobjedničkim ekipama su uručeni pehari i medalje, a nagrade su dobili i najbolji pojedinci. U kategoriji 2012./13. godište naubolji golman je Ahmed Kedić iz AN „Bratstvo“ Bosanska Krupa, Arijan Mujakić sa 10 postignutih golova je najbolji strijelac, a najbolji igrač je Said Mešić, obojica iz ekipe MNK „Bihać 1260“. U ovoj kategoriji treće mjesto je osvojila ekipa NK Podgrmeč, drugoplasirana je ekipa AN „Bratstvo“, a prvak je MNK „Bihać 1260“. U kategoriji 2014./15. godište najbolji golman je Orhan Mujanović iz Podgrmeča, a najbolji igrač ujedno i strijelac sa 7 golova je Davud Čehić iz Bihaća.

Na kraju treba reći da organizator zaslužuje čestitke, jer sve je proteklo na visokom nivou, a publika je uživala u čarolijama malih nogometaša i nećemo pogriješiti ako kažemo da krajiški i posebno sanski nogomet ne treba da strahuje za svoju budućnost. Treneri ekipa su se zahvalili organizatoru na pozivu i naglasili da im je čast što su mogli prisustvovati ovako velikom turniru za dječake. Kako su naglasili, ovakvi sportski događaji će ostati u pamćenju mladih nogometaša. Ujedno je i iz Škole fudbala „Dream Team“ “ upućena zahvalnost svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos da se turnir uspješno održi uz poruku – Vidimo se dogodine.

DJEČIJI MALONOGOMETNI TURNIR OKUPIO PREKO 200 MLADIH NOGOMETAŠA

Sanski Most |