DJEVOJČICE ŽKK „SANA“ PRVAKINJE USK

DJEVOJČICE ŽKK „SANA“ PRVAKINJE USK


Petak, 1 Jula, 2022

Ženski košarkaški klub „Sana“ bogatiji je za još jedan trofej. Najmlađe sanske košarkašice jučer su se okitile titulom prvaka USK.  U Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu jučer se trebala odigrati uzvartna i odlućujuća utakmica za prvaka u prvoj sezoni Lige mladih USK za selekcije minibasket  2010. godište i mlađe igračice u kojoj su djevojčice ŽKK „Sana“ trebale ugostiti svoje vršnjakinje iz KK „Bihać. Nažalost, gostujuća ekipa nije doputovala u Sanskim Most i utakmica je registrovana službenim rezultatom 20:0 za domaćina. Pomenimo, u prvoj utakmicu mlade Sanjanke su na gostovanju u Bihaću pobijedile sa 10 poena razlike, a krajnji rezultat je 33;23. Tako su se najmlađe sanske košarkašice okitile titulom  prvaka USK i jučer su zasluženo dobile medalje i podigle pobjednički pehar. Prema riječima  trenera Emira Lasića, uspjehu je svakako pomoglo iskustvo od 10 odigranih utakmica protiv jačih ekipa u Ženskoj omladinskoj ligi BiH, tako da je osjetan napredak u igri. Lasić ističe kako mu je žao za obje ekipe što se nije odigrala utakmica, a prvenstveno zbog njegovih igračica koje su se spremale za odlučujući dvoboj. Kako kaže, ne bi mu bilo krivo da su i izgubili samo da se utakmica odigrala.

On naglašava da je ponosan na svoje djevojčice koje su za godinu dana itekako napredovale u igri i rezultati sada trebaju da dođu i u daljnim takmičenjima. Također, jučer su napokon pehar i medalje dobile i igračice juniorske ekipa ŽKK „Sana“  koje su u januaru osvojile šampionsku titulu u Ligi mladih USK za sezonu 2021/22. Pored sanskih juniorki u ligi su se još takmičile njihove vršnjakinje iz klubova „Mladost“  Bosanski Petrovac i „Krajišnik“  Velika Kladuša, te škole košarke „Bosna XXL“  Bihać. Mlade Sanjanke su do prvog mjesta došle sa samo jednim porazom. Trener Lasić ističe da je uspjeh juniorki još i veći ako se uzme u obzir da je po godinama u ekipi nastupala samo jedna juniorka , a sve ostale igračice su mlađe kadetkinje i čak pionirke. On posedno ističe  da je klub  u tekućoj 2022. godini nastupao sa  tri selekcije, a osvojene su dvije titule prvaka USK. ŽKK „Sana“ jučer je dobio i vrijednu donaciju čak iz Amerike koju je uručio Haris Hergić iz Prijedora, a  koji živi i radi na Floridi.

Radi se o 12 skupocjienih  molten lopti, isto toliko ruksaka, te dvije mreže i pumpa za lopte. Hergić kaže da su u prikupljanju sredstava učesvovali Bosanci i Hercegovci koji borave u Americi, a za ovaj humani gest su se odlučili kad su na RTV Sana vidjeli dobre rezultet mladih sanskih košarkašica. Na kraju recimo da mlade sanske košarkašice idu na zasluženi odmor i pauza je do 25.augusta  kada pičinju pripreme za novu sezonu koja počinje u septembru, a ŽKK „Sana“ će se  u konkurenciji kadetkinja i mini basket selekcijom takmičiti u  Ženskoj omladinskoj ligi BiH i Ligi mladih USK.

DJEVOJČICE ŽKK „SANA“ PRVAKINJE USK

Sanski Most |