DODJELA MJESTA U BIRAČKIM ODBORIMA

DODJELA MJESTA U BIRAČKIM ODBORIMA

Općinska izborna komisija Sanski Most sprovela je postupak dodjele mjesta u biračkim odborima za izbornu jedinicu 032A Sanski Most, gdje je za predstojeće oktobarske opće izbore prijavljeno 35 političkih subjekata.

Pomenuta aktivnost održana je u sali za sjednice Općinskog vijeća, gdje su predstavnici Općinske izborne komisije Sanski Most u prisustvu nekolicine predstavnika političkih subjekata izvršili dodjelu mjesta u biračkim odborima. O procedurama i načinu dodjele mjesta u biračkim odborima prisutne predstavnike političkih subjekata upoznao je Haris Karat, predsjednik Općinske izborne komisije Sanski Most.

Inače, za izbornu jedinicu Sanski Most ovjereno je 35 političkih subjekata i koalicija, koji će učestvovati na oktobarskim izborima u BiH, a proces glasanja realizirat će se na 55 biračkih mjesta. U narednih sedam dana politički subjekti su dužni dostaviti prijedloge članova biračkih odbora, nakon čega će uslijediti njihova edukacija i obuka, kako bi bili spremni za rad u biračkim odborima.

Sve informacije vezane za provođenje izbornog postupka na području izborne jedinice Sanski Most, Općinska izborna komisija redovno će objavljivati na službenoj internet stranici općine Sanski Most, uključujući i tabelu sa dodijeljenim mjestima u biračkim odborima.

 

DODJELA MJESTA U BIRAČKIM ODBORIMA

Sanski Most |