DOGOVORI S MJEŠTANIMA OKO PROJEKATA

DOGOVORI S MJEŠTANIMA OKO PROJEKATA


Petak, 21 Aprila, 2017

Načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, federalni poslanik Asim Kamber i v.d. direktor Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, Selvir Korlat, posjetili su danas nekoliko naseljenih mjesta s ciljem upoznavanja sa problemima mještana i projektima koje je potrebno realizirati u tim dijelovima sanske općine.

U razgovoru s mještanima Šibova, zaseoka koji se nalazi na području Mjesne zajednice Donji Kamengrad, istaknuto je kako će se lokalni put koji povezuje to mjesto s ostatkom svijeta asvaltirati već tokom mjeseca maja. Predstavnici lokalne vlasti su, kako je rečeno, ranije obećali realizaciju ovog projekta i on je uvršten u ovogodišnji plan Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu.Put za mještane, koji se mahom bave poljoprivrednom proizvodnjom, ima veliki značaj.

Oni su istakli zadovoljstvo, te zahvalili predstavnicima lokalnih vlasti na korektnoj saradnji i poštivanju dogovora. Federalni poslanik Asim Kamber, istakao je značaj saradnje i partnerstva s mještanima rekavši kako će predstavnici vlasti u Sanskom Mostu iskoristiti sve resurse kako bi se uradio što veći broj konkretnih projekata i kvalitet života mještana podigao na viši nivo.Predstavnici vlasti su potom obišli oštećeni most u selu Suhača, na lokalnom putu koji povezuje selo Vrše s ostatkom svijeta.

Uslijed djelovanja vode i slijeganja obale došlo je do oštećenja mosta koji sada predstavlja kritičnu saobraćajnu tačku. Načelnik Hasanbegović je istakao kako će se u što skorijem periodu uraditi projekat sanacije ovog infrastrukturnog objekta i zatražiti podrška nadležnih institucija. Inače, pomenuta posjeta dio je redovnog obilaska i posjete predstavnika vlasti u Općini Sanski Most mjesnim zajednicama kako bi se sagledali problemi i potrebe mještana te pristupilo njihovom kvalitetnom rješavanju.

DOGOVORI S MJEŠTANIMA OKO PROJEKATA

Sanski Most |