DOM ZDRAVLJA DOBIO NAMJENSKO SANITETSKO VOZILO

DOM ZDRAVLJA DOBIO NAMJENSKO SANITETSKO VOZILO


Ponedjeljak, 26 Februara, 2018

Dom zdravlja Sanski Most od danas je bogatiji za još jedno sanitetsko vozilo. Ova vrijedna donacija u sanski Dom zdravlja stigla je zahvaljujući njemačkoj humanitarnoj organizaciji „Helfer auf Achse“ iz Štutgarta, kao i velikom broju Sanjana iz dijaspore koji se odazvao ovoj humanitarnoj akciji.

Inicijativa za nabavkom vozila potekla je od porodice Talić, porijekom iz Šehovaca, koja je od ranije upoznata sa stanjem ove zdravstvene ustanove, kao i potrebama za nabavkom neophodne opreme s kojom bi stepen zdravstvenih usluga bio podignut na viši nivo. Zahvaljujući njihovom angažmanu, kao i velikom broju Sanjana koji trenutno žive i rade u Njemačkoj i Norveškoj, prikupljena su finansijska sredstva za nabavku vozila koje je danas stavljeno na raspolaganje zdravstvenim radnicima. Inače, riječ je namjenskom sanitetskom vozilu, a kako nas je upoznao Samir Talić, cijela procedura trajala je više od godinu dana.

Pored vozila, ovom prilikom u sanski Dom zdravlja stigla je i određena količina medicinske opreme, a prema riječima Vahide Talić, u narednom periodu može se očekivati nastavak saradnje, jer postoji veliki interes naših ljudi kao i njemačke humanitarne organizacije da pomognu sansko zdravstvo. Direktor Doma zdravlja dr. Hajrudin Bošković, te uposlenik Amel Dervišević, u ime ove zdravstvene ustanove uputili su zahvalnost donatorima na ovoj vrijednoj donaciji koja će biti od velike koristi.

Dom zdravlja Sanski Most sa ovom donacijom sada ukupno ima četiri sanitetska vozila, a bitno je naglasiti da se radi o namjenskom sanitetskom vozilu za prevoz pacijenata koje posjeduje svu neophodnu opremu.

DOM ZDRAVLJA DOBIO NAMJENSKO SANITETSKO VOZILO

Sanski Most |