DONACIJA IZ ČIKAGA ZA PROJEKAT „NADA“

DONACIJA IZ ČIKAGA ZA PROJEKAT „NADA“


Četvrtak, 27 Jula, 2017

Humanitarna radnica Enisa Ogorinac, posjetila je ovih dana projekat „Nada“, koji radi u okviru nevladine organizacije „AWO Domovinska bašta“ u Sanskom Mostu te im uručila vrijednu novčanu pomoć u iznosu od 2000 dolara koju su skupili Bosanci i Hercegovci koji žive u Čikagu.

Do realizacije ove donacije došlo je zahvaljujući novinaru Emiru Tabakoviću, koji je porijeklom iz Bosanske Dubice, baš kao i pomenuta donatorka. Ona je ovom prilikom posjetila i malinjak koji je podignut u okviru projekta „Vrijedne ruke“, a treba istaći kako se ovih dana beru i prve maline na ovoj plantaži. Enisa Ogorinac je ovom prilikom izrazila zadovoljstvo pomenutim projektom, kao i djelovanjem projekta „Nada“ koja radi s djecom s posebnim potrebama.Socijalna radnica, Amela Omić, izrazila je zadovoljstvo posjetom, istakavši kako je projekat „Vrijedne ruke“ polučio dobar rezultat. Ipak, ona je rekla kako je čitav projekat doveden u pitanje zbog poremećaja u proizvodnji i plasmanu malina.

 

Prilikom posjete malinjaku u Starom Majdanu, zatekli smo i bračni par, Admira i Sanelu Šarčević, koji već dugo godina na razne načine pomažu radu organizacije „Nada“ u okviru koje se vrši edukacija i socijalizacija djece s posebnim potrebama. Podsjećamo, u okviru projekta „Vrijedne ruke“ na području Starog Majdana podignut je malinjak, a čitav projekat su pomogli donatori i naši ljudi koji žive i rade u Švedskoj. Projekat je namjenjen starijim maloljetnicima i štićenicima koji su u međuvremenu postali punoljetni. Oni su starosnim uzrastom jednostavno prerasli ovaj program, a takvih štićenika ima oko desetak. Zamisao je da se njima, kroz osnivanje poljoprivrednog gazdinstva, omogući zaposlenje, ali i socijalna rehabilitacija kroz rad.

DONACIJA IZ ČIKAGA ZA PROJEKAT „NADA“

Sanski Most |