DVA VAŽNA PROJEKTA FINANSIRALA TURSKA VOJNA MISIJA

DVA VAŽNA PROJEKTA FINANSIRALA TURSKA VOJNA MISIJA


Srijeda, 23 Oktobra, 2019

Sredstvima Turske vojne misije u BiH realizovana su dva značajna projekta u Sanskom Mostu, a završetak građevinskih radova danas je obilježen organizacijom svečanosti. Radi se o rekonstrukciji Osnovne škole „Skender Kulenović“ u Donjem Kamengradu te obnovi zgrade u kojoj su smještene boračke organizacije koje djeluju na području Općine Sanski Most.

Povodom okončanja građevinskih vezanih za rekonstrukciju Osnovne škole „Skender Kulenović“ u mjestu Donji Kamengrad, desetak kilometara od Sanskog Mosta, danas je održana svečanost kojoj su prisustvovali predstavnici donatora, Turske vojne misije u BiH te društveno političkog života Općine Sanski Most i Unsko-sanskog kantona. Ukupna vrijednost ove investicije iznosila je 80 hiljada maraka, a projektom je bila obuhvaćena izmjena krovne konstrukcije, stolarije te uređenje spoljašnje fasade. Inače, sredstvima Turske vojne misije prije osam godina uređeno pet učionica, nakon čega su se donatori ponudili da rekonstruišu cijeli objekat. U ovoj školskoj ustanovi ističu kako im ovo mnogo znači jer će učenici koji pohađaju školu sada imati mnogo bolje uslove za boravak i rad, obzirom da je sadašnja školska zgrada izgrađena prije nekoliko decenija i do sada nije ulagano u njenu obnovu. Tim povodom za sve goste i zvanice učenici ove škole priredili su kulturno zabavi program te se zahvalili svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta.

Također, Turska vojna misija je finansirala i obnovu zgrade u kojoj su sada smještene organizacije boračkih udruženja Općine Sanski Most. Ova zgrada je među Sanjanima poznatija kao bivši marksistički centar, a projektom obnove obuhvaćeno je kompletno unutrašnje i vanjsko uređenje podrazumjevajući promjenu krova, stolarije, kao i uređenje fasade. Predstavnici Turske vojne misije istakli su zadovoljstvo načinom na koji su realizirana ova dva projekta čija je vrijednost iznosila preko 300 hiljada maraka. Istaknuto je kako su u proteklih dvadeset godina sudjelovali u realizaciji preko 600 infrastrukturnih i drugih projekata širom Bosne i Hercegovine te na taj način doprinijeli poboljšanju uslova života građana u našoj zemlji.

DVA VAŽNA PROJEKTA FINANSIRALA TURSKA VOJNA MISIJA

Sanski Most |