DVA VIJEĆNIKA SE ODREKLA POVEĆANIH NAKNADA I PAUŠALA

DVA VIJEĆNIKA SE ODREKLA POVEĆANIH NAKNADA I PAUŠALA


Srijeda, 8 Februara, 2023

Odluke o povećanju paušala i naknada općinskim vijećnicima, koje su usvojene na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća, očekivano, izazvale su brojne reakcije u javnosti, ali i među općinskim vijećnicima. Svojim primjerom, najkonkretniji su bili vijećnici Mujo Sinanović i Amir Islamčević, koji su odlučili da se odreknu dijela finansijskih sredstava koji se odnosi na usvojeno povećanje, te da ista sredstva usmjere  u humanitarne svrhe. O tome su se oglasili na društvenim mrežama, gdje su objasnili razloge ovakve odluke.

Vijećnik Mujo Sinanović u svojoj objavi je naveo:

Poštovani, na 22. sjednici Općinskog vijeća Sanski Most, održanoj 06.02. 2023. godine vijeće je većinom glasova donijelo odluku o povećanju naknada izabranim zvaničnicima (vijećnicima), kao i rukovodstvu Općinskog vijeća. Kako sam na samoj sjednici činom glasanja iznio svoj nedvosmislen stav da sam izričito protiv bilo kakvog povećanja, s ljudske i moralne strane želim da svoj stav potvrdim i činom odricanja od navedenih materijalnih sredstava. Molim službu Općinskog vijeća da u komunikaciji sa Službom za finansije, trezor i budžet Općine Sanski Most navedeno povećanje preusmjeri na tekući račun JU „Feniks“ – javna kuhinja.

Nezavisni vijećnik Mujo Sinanović

I općinski vijećnik Amir Islamčević u svojoj objavi se poziva na zadnju sjednicu Općinskog vijeća i usvojene odluke, te u nastavku objave navodi:

Kako sam na samoj sjednici činom glasanja bio suzdržan smatrajući da mnogi nisu zaslužili ni ono što su do sada primali, dok su pojedinci za svoj rad zaslužili i mnogo više, smatram da bi bilo krajnje moralno da činom odricanja navedenih materijalnih sredstava potaknem i ostale kolege vijećnike da urade isto. S toga molim Službu Općinskog vijeća da u komunikaciji sa Službom za finansije, trezor i budžet Općine Sanski Most navedeno povećanje preusmjeri na ime Senad Keškić čiji je apel za kupovinu očne proteze objavila RTV Sana u prilogu od 07.02.2023. godine.

Općinski vijećnik Amir Islamčević

DVA VIJEĆNIKA SE ODREKLA POVEĆANIH NAKNADA I PAUŠALA

Sanski Most |