DŽUDO KLUB „SANSKI MOST“ U NOVIM PROSTORIJAMA

DŽUDO KLUB „SANSKI MOST“ U NOVIM PROSTORIJAMA


Ponedjeljak, 4 Jula, 2022

Judo klub „Sanski Most“ ide dalje. Ovaj sportski kolektiv je otvorio vrata vlastitih prostorija čime se sa ponosom može pohvaliti jer to nemaju i daleko veći bh. klubovi. Cilj je okupljanje, te popularizacija judo sporta u gradu na devet rijeka. Nedavno osnovani Judo klub „Sanski Most dobio je nove i vlastite prostorije. Radi se novoizgrađenoj i posebno opremljenoj sali koja je savremeno i namjenski opremljena za judo treninge površine preko 100 metara kvadratnih od čega je pola prostora pod tatamijem, a ostali prostor je predviđen za teretanu. Nove prostorije se nalaze u privatnoj kući u Sanskoj ulici, a predsjednika kluba Damir Bašić je za RTV Sanu rekao da će se još raditi na uređemnju i opremanju, te da se očekuju i dodatna sredstva od Ministarstva obrazovanja nauke, kulture i sporta USK za kupovinu nove opreme. On je istakao da je cilj okupljanje djece i omladine i njihov zdrav način života i da je ovo još jedan od načina popularizacija i omasovljenje džudo sporta i pedagoškog rada s mladima. Bitno je napomenuti da Judo klub „Sanski Most“ gaji bratske odnose sa klubom „Travnik“, tako da je održan su zajednički trening u novim prostorijama.

Magistar sporta i jedan od najboljih judo trenera u Bosni i Hercegovini, Travničanin Elvir Salihagić Taka, je naglasio da ovakve uređene i vlastite prostorije nemaju ni bh klubovi sa dugom tradicijom što je za svaku pohvalu. On naglašava da će mladi sanski judisti imati odlične uslove za rad i što bolje pripreme za razna takmičenja. Salihagić ističe da mu je izuzetno zadovoljstvo što može pomoći sanskom judo klub i kako ističe, vidio je da ima talenata, ali da će rezultati doći samo napornim radom jer se samo tako stvaraju šampioni. Trener u JK „Sanski Most“ i nekadašnji državni prvak , Binladen Krupić, nije imao riječi da opiše osjećaje za nove prostorije. On je samo rekao da mu je posebna čast što će svoje iskustvo moći prenijeti mlađim takmičarima. Enna Bašić se judom bavi preko deset godina i u dosadašnjoj uspješnoj karijeri je osvojila preko 60 medalja na takmičenjima u našoj zemlji i van njenih granica. Ona ima čak šest osvojenih medalja na državnom nivou. Posebno se zahvalila svojim roditeljima, Saneli i Damiru, ali i svima drugima koji su joj pomagali u dosadašnjoj karijeri, a kako kaže nove prostorije su ujedno i obaveza za dodatne velike rezultate.

Emina Dacić je roditelj čija djeca treniraju od osnivanja kluba i ima samo riječi hvale za kvalitetan rad. Ona je pozvala dječake i djevojčice da se učlane u JK „Sanski Most“ i nauče vještine ovog plemenitog sporta. JK „Sanski Most“ trenutno ima oko 20 članova, ali taj će broj svakako ubrzo biti znatno veći. Ovih dana se vrši upis novih članova za uzraste od 5 do 10 godina, a svi koji žele biti dio ovog sportskog kolektiva trebaju se javiti tokom održavanja treninga koji će se tokom ljetnog raspusta održavati svakim radnim danom od 9 do 11 sati. Nove prostorije se nalaze iza zgrade takozvanog Marksističkog centra u Sanskoj ulici.

DŽUDO KLUB „SANSKI MOST“ U NOVIM PROSTORIJAMA

Sanski Most |