EDUKACIJA POLICIJSKIH SLUŽBENIKA O NASILJU U OBITELJI

EDUKACIJA POLICIJSKIH SLUŽBENIKA O NASILJU U OBITELJI


Petak, 12 Aprila, 2024

U Grudama je održana dvodnevna edukacija policijskih službenika MUP-a Županije Zapadnohercegovačke u sklopu projekta “Unaprjeđenje pravne i socijalne matrice za sprječavanje femicida i rodno zasnovanog nasilja u BiH”.

Nositelj projekta je Međunarodna policijska asocijacija Županije Zapadnohercegovačke (IPA ŽZH) u suradnji s Udrugom “Dignitet” i MUP-om ŽZH, izvijestili su iz MUP-a ŽZH na svojim internetskim stranicama.

Projekt je usmjeren na aktivnostima institucija, pravosuđa, prosvjetnih djelatnika i medija s fokusom na ključne preduvjete za eliminaciju nasilja kao što su: jačanje položaja žena u društvu, obrazovanje i rad, etičko izvještavanje medija za podizanje svijesti javnosti i zagovaračke aktivnosti u institucijama i pravosuđu.

Kako se navodi, edukator je bio  prof. dr. Sandi Dizdarević uz aktivno sudjelovanje policijskih službenika Uprave policije MUP-a ŽZH, policijskih službenika Granične policije BiH i policijskih službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Edukacija je održana zbog važnosti uloge policijskih službenika u postupanju prilikom prijave počinjenja nasilja u obitelji s naglaskom na pravovremenu reakciju policijskih službenika.

EDUKACIJA POLICIJSKIH SLUŽBENIKA O NASILJU U OBITELJI

BiH |