EDUKATIVNO – ZABAVNA MANIFESTACIJA U ZDENI

EDUKATIVNO – ZABAVNA MANIFESTACIJA U ZDENI


Ponedjeljak, 25 Februara, 2019

Mjesna zajednica i Društveni centar Zdena, protekle subote su organizovali zanimljivu manifestaciju koja je ugostila veliki broj mališana s područja naše općine, a u sklopu ovog događaja upriličeno je nekoliko različitih aktivnosti.

Glavni akteri ovog događaja bili su polaznici škole nogometa „Zmaj 17“ i NK Podgrmeč, te mališani uključeni u projekt „Nada“, koji su imali zajedničko druženje u prostorijama Društvenog centra u Zdeni. U sklopu ovog događaja održana je edukativna radionica, nakon čega je upriličen i zabavni program. Pored edukativno-zabavne komponente, ovakvim i sličnim aktivnostima nastoje se oživiti i upotpuniti društveni događaji koji se održavaju u sklopu Društvenog centra, koji je nedavno u potpunosti renoviran i opremljen, i od sada stoji na usluzi mještanima.

Bitno je naglasiti da je druženju u Društvenom centru prethodilo i odigravanje malonogometnog turnira, na kojem su mladi i talentovani igrači pokazali svoje nogometno znanje, ali ipak rezultat je na kraju bio u drugom planu. Cijeli događaj održan je u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, te u saradnji sa UNDP-om, „Mrežom Networks“ i „Fondacijom mreža“ iz Sarajeva, koji su pomogli njegovo održavanje.

Mjesna zajednica Zdena jedna je od šest sanskih mjesnih zajednica koje su uključene u pomenuti projekat, koji ima za cilj dodatno osnažiti organe mjesnih zajednica na planu pripreme i implementacije mnogobrojnih projekata, te animirati i uključiti što veći broj građana u sve projektne aktivnosti.

 

 

EDUKATIVNO – ZABAVNA MANIFESTACIJA U ZDENI

Sanski Most |