GRAD LIVNO NASTAVLJA SUFINANCIRATI PRIVATNE DJEČJE VRTIĆE

GRAD LIVNO NASTAVLJA SUFINANCIRATI PRIVATNE DJEČJE VRTIĆE


Ponedjeljak, 13 Maja, 2024

S ciljem podrške radu predškolskih ustanova i poboljšanja uvjeta boravka djece u vrtićima, Grad Livno nastavlja sufinancirati rad privatnih predškolskih ustanova.

Kako su kazali iz Ureda gradonačelnika Grada Livna, sufinanciranje će se izvršiti sukladno ugovoru o raspodjeli sredstava i podrške u kontinuitetu odvijanja predškolskog odgoja i obrazovanja za dječje vrtiće Sestra Nada, Bambi, Mali Princ i Sunčani most II.

Naime, na Gradskom vijeću donesena je Odluka o mjerilima za raspodjelu sredstava privatnim predškolskim ustanovama, a potom i  Pravilnik o postupku provedbe mjerila.

S navedenim dječjim ustanovama potpisani su i ugovori, a nedavno i aneksi istih, prema kojima Grad Livno dodjeljuje sredstva.

Ugovorima su se privatne predškolske ustanove obvezale na formiranje krajnje cijene vrtića do 160 maraka po djetetu.

Privatne predškolske ustanove su se obvezale i na popuste roditeljima za braću i sestre, i to minimalno 50 posto od participacije za jednog brata ili sestru, te besplatno za treće, četvrto ili više djece s tim da braća i sestre imaju prioritet pri upisu.

Također, kako bi olakšao rad i poboljšao uvjete boravka djece i zaposlenih u predškolskim ustanovama Grad Livno od nedavno proračunom osigurava sredstva za plaće i doprinose asistenata zaposlenih kako u privatnim tako i u gradskom dječjem vrtiću.

Grad je preuzeo financiranje plaća asistenata s obzirom na to da ovaj problem nije sustavno riješen i da predstavlja veliko opterećenje u pogledu osiguravanja sredstava od strane samih ustanova.

Stoga Grad, nakon razgovora s roditeljima i uviđanja potrebe, osigurava plaće za šestoro asistenata. Njihovim radom omogućena je rana intervencija kod djece kojima je pomoć pri usvajanju predškolskog znanja neophodna, kažu iz Grada.

GRAD LIVNO NASTAVLJA SUFINANCIRATI PRIVATNE DJEČJE VRTIĆE

BiH |