GRAĐEVINSKI MATERIJAL ZA POVRATNIKE

GRAĐEVINSKI MATERIJAL ZA POVRATNIKE


Utorak, 22 Augusta, 2017

U prostorijama općine Sanski Most danas je upriličeno potpisivanje ugovora za obnovu stambenih jedinica za povratničku populaciju. Riječ je o projektu Federalnog ministarstva za izbjegla i raseljena lica, koje je krajem 2015. godine raspisalo Javni poziv za odabir korisnika za obnovu stambenih jedinica.

Tri korisnika iz povratničke populacije sa područja općine Sanski Most,  koji su prošli konkursnu proceduru, potpisalo je danas tripartitne ugovore o dodjeli građevinskog materijala za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica. Ugovore su u ime općine Sanski Most potpisali sekretar općinskog organa uprave Mirsad Sadić, predstavnici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, te korsinici programa.

Kako je ovom prilikom istakla Nada Vlašić, predstavnica resornog ministarstva, riječ je o povratnicima koji su aplicirali na prethodno raspisani javni poziv i koji su ispunili zakonom propisane uslove. Korisnicima su danas uručene specifikacije potrebnog građevinskog materijala, a njegova isporuka će uslijediti u narednim danima. Oni su se ovom prilikom zahvalili za pristiglu pomoć, istakavši kako će ona dobro doći u sanaciji njihovih kuća.

Resorno federalno ministarstvo svojim radom u kontinuitetu nastoji poboljšati položaj povratničke populacije na teritoriji čitave BiH, a u narednom periodu mogu se očekivati i slični projekti pomoći ovoj populaciji.

 

 

GRAĐEVINSKI MATERIJAL ZA POVRATNIKE

Sanski Most |