GRAĐANI KREIRAJU BUDŽET OPĆINE ZA 2019. GODINU

GRAĐANI KREIRAJU BUDŽET OPĆINE ZA 2019. GODINU


Petak, 9 Novembra, 2018

Građani Sanskog Mosta imaju mogućnost da u narednom periodu uzmu učešće u kreiranju općinskog budžeta za narednu godinu, i time daju svoj doprinos da budžet Općine u 2019. godini bude što kvalitetniji i bolji.

Podsjećamo, Općinsko vijeće je na posljednjoj sjednici usvojilo nacrt općinskog budžeta, te je isti upućen u javnu raspravu u trajanju od 30 dana. Svi koji su zainteresovani da učestvuju u pomenutim aktivnostima, do 01. decembra imaju mogućnost dostaviti svoje prijedloge u pisanoj formi na prijemnu kancelariju općine, ili putem maila: budzet@sanskimost.gov.ba, a svi detalji vezani za izradu budžeta dosupni su na službenoj internet stranici općine Sanski Most, gdje građani mogu dobiti sve podatke o pomenutim dokumentima.

Kako nas je upoznala Ermina Hrnčić, načelnica Općinske službe za finansije, trezor i zajedničke poslove, po prvi put ove godine pripremljena je i prezentacija nacrta kroz „Budžet za građane“, kao svojevrstan vodič koji na jednostavana način prikazuje kako se planira prikupiti i trošiti novac iz budžeta. Početkom naredne sedmice planirano je održavanje javnih rasprava najprije u mjesnim zajednicama, te je upućen poziv građanima da uzmu učešće u aktivnostima na izradi budžeta, te da svojim prijedlozima daju doprinos u donošenju što kvalitetnijeg dokumenta.

Centralna javna rasprava o nacrtu budžeta općine Sanski Most održaće se u petak 16. novembra u sali Općinskog vijeća.

GRAĐANI KREIRAJU BUDŽET OPĆINE ZA 2019. GODINU

Sanski Most |