GRADSKA PIJACA SE PRIVREMENO SELI

GRADSKA PIJACA SE PRIVREMENO SELI


Četvrtak, 19 Aprila, 2018

Uskoro bi tebali započeti radovi na izgradnji vakufsko tržnog centra, zbog čega će se pijačari morati preseliti na neku drugu lokaciju.

U JKP „Sana“ kažu kako su već postigli dogovore s većinom prodavaca o tome da se premjeste na lokaciju u blizini autobuske stanice koja je je prije mnogo godina izgrađena u pomenute svrhe. Tehnički direktor ovog preduzeća, Faruk Alagić, kaže kako je prije punih 19 godina ovaj prostor uređen za potrebe gradske tržnice koja, međutim, nikada nije profunkcionisala. Prema njegovim riječima, najveći broj pijačnih trgovaca izrazio je želju za ovom lokacijom i u toku su radovi oko njenog uređenja.

Za nekoliko dana planira se i potpisivanje prvih ugovora s budućim korisnicima, a očekuje se da rad tržnice započne početkom maja. Alagić ističe kako ovaj prostor u potpunosti ispunjava sve potrebne standarde, jer sem otkrivenog dijela za štandove, posjeduje i zatvoreni dio za izlaganje i prodaju mliječnih, suhomesnatih i drugih proizvoda.

U JKP „Sana“ su uvjereni kako će ovaj lokalitet u potpunosti ispuniti zahtjeve prodavaca i kupaca, te se nadaju kako ovo neće biti samo privremena tržnica, nego da će i u budućnosti služiti ovoj namjeni.

 

GRADSKA PIJACA SE PRIVREMENO SELI

Sanski Most |