GRMLJAVINSKO NEVRIJEME UZNEMIRILO MJEŠTANE OKREČA

GRMLJAVINSKO NEVRIJEME UZNEMIRILO MJEŠTANE OKREČA


Utorak, 24 Septembra, 2019

Snažno grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je protekle noći selo Okreč, udaljeno petnaestak kilometara od Sanskog Mosta, a porodica mještanina Husnije Malovčića pretrpila je veliki strah nakon što je grom udario u njihovu kuću. Vlasnik kuće kaže kako se odjedanput začuo veliki prasak i potmula tutnjava koja je nalikovala na zemljotres, te da su ukućani tom prilikom doživjeli veliki stres. Malovčić kaže kako je ustanovio rupu i oštećenju na plafonu sobe na gornjem spratu, kao i još nekoliko naprslina na zidovima koji su nastali kao rezultat udara groma. Ističe kako mora da se radi o vrlo jakom udaru, obzirom da je kuća novije gradnje i zidana od čvrstog materijala.

Nakon udara, kako kaže, nestalo je struje u domaćinstvu. Mještanin i općinski vijećnik, Fajko Malovčić, dodaje kako ovakva nevremena nisu rijetka kada je u pitanju ovo selo jer je smješteno na nadmorskoj visini od oko 400 metara te okruženo obližnjim planinskim visovima. Ipak, kaže kako su munje i grmljavine učestale i da mještani trpe velike štete zbog pregorjevanja električnih instalacija i kućnih aparata.

U Okreču smatraju kako su vremenske neprilike koje se ponavljaju poslednjih godina uzrokovane klimatskim uslovima i promjenama u prirodi o kojima se u poslednje vrijeme sve više govori.

GRMLJAVINSKO NEVRIJEME UZNEMIRILO MJEŠTANE OKREČA

Sanski Most |