HALILAGIĆ ČESTITAO 8. MAJ – SVJETSKI DAN CRVENOG KRSTA

HALILAGIĆ ČESTITAO 8. MAJ – SVJETSKI DAN CRVENOG KRSTA


Srijeda, 8 Maja, 2024

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić uputio je javnu čestitku, u ime Vlade TK i u svoje ime, volonterima, članovima i osoblju Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca u Tuzlanskom kantonu i gradskim/općinskim organizacijama ovih humanih organizacija, povodom obilježavanja 8. maja – Svjetskog dana Crvenog krsta i Nedjelje Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca.

– Dane koji su pred nama ove godine želim iskoristiti da još jednom akcentiramo značaj djelovanja i aktivnosti Crvenog krsta Tuzlanskog kantona. Organizacija i promocija i poticanje dobrovoljnog davalaštva krvi jedna je od najistaknutijih aktivnosti ove organizacije, međutim njen značaj i prisustvo volontera Crvenog krsta ima veoma značajnu ulogu i prilikom odgovora na sve oblike prirodnih nesreća, ali i podršci učesnicima i organizaciji događaja poput Marša mira.

Vaš svakodnevni angažman u pružanju podrške onima kojima je pomoć najpotrebnija potvrđuje vašu ulogu čvrstog oslonca cjelokupne društvene zajednice. Uz zahvalnost za predanost i zalaganje koje ste dosad nebrojeno puta pokazali, želimo vam mnogo uspjeha u daljem radu – stoji u Halilagićevoj čestitki, saopćeno je iz Odjeljenja za informiranje TK.

HALILAGIĆ ČESTITAO 8. MAJ – SVJETSKI DAN CRVENOG KRSTA

BiH |