HOTEL „KRALJEVAC“ NA OBALI SANE

HOTEL „KRALJEVAC“ NA OBALI SANE


Utorak, 9 Januara, 2018

Kapital zarađen u Švicarskoj, Ključanin Fahrudin Ljutić, odlučio je investirati u rodni kraj, pa je u naselju Zgon, na obali brze i plahovite Sane, izgradio moderni hotel „Kraljevac“ sa četiri zvjezdice. Radi o investiciji od oko 3 miliona maraka i Ljutić kaže kako mu je oduvijek bila želja da izgradi takav objekat u svome zavičaju.

Inače, on se u Švicarskoj bavi preradom mesa i vlasnik je firme koja proizvodi razne vrste mesnih prerađevina. Njegova supruga Anela kaže kako je on veliki zaljubljenik u ribolov i da mu je namjera da ovom investicijom pomogne razvoj sportskog ribolova na Sani i njenim pritokama, jer smatra da tu leži veliki ekonomski potencijal. Hotel je počeo s radom krajem decembra i vlasnik kaže kako je bio iznenađen velikim interesovanjem i posjetom gostiju za novogodišnje praznike.

U sklopu objekta postoji 11 apartmana s ukupno 24 kreveta, moderni restoran i kafe sala, kao i prodavnica za prodaju ribolovačkog pribora, a ukupno je zaposleno deset radnika i radi se mahom o mladim ljudima. Ljutići kažu kako ovo nije završetak investicije, jer u budućnosti, u neposrednoj blizini hotela, namjeravaju graditi drvene bungalove za smještaj gostiju. Vlasnici kažu kako je bilo puno skeptika koji su ih odvraćali od ove investicije, te dodaju kako mogu preporučiti svima da ulažu u Bosnu i Hercegovinu. Kažu kako su ih plašili komplikovanom administracijom, ali da su do potrebnih odobrenja i dozvola došli brzo i relativno jednostavno.

Na kraju kažu kako je hotel nazvan po lokalitetu gdje je izgrađen i za koji se veže legenda o poslednjem bosanskom kralju.

HOTEL „KRALJEVAC“ NA OBALI SANE

Sanski Most |